• 9.370.379 stemmen

Riders of the Whistling Pines (1949)

Western | 70 minuten

Genre: Western

Geregisseerd door: John English

Met onder meer: Gene Autry, Patricia Barry en Jimmy Lloyd

Plot Riders of the Whistling Pines

"AUTRY COMES ROARING OUT OF THE SKIES...to save the forests from outlaw lumber ring!"

Een dodelijke invasie van insecten bedreigt elke boom in het woud en hebberige houthandelaars willen alles neerhalen. Om te voorkomen dat de regering de bomen redt vermoorden ze de boswachter en schuiven ze de schuld in de schoenen van Gene Autry. Deze wordt vrijgesproken, maar de houthandelaars hebben reeds een plan om hem te ruïneren. De rangers bespuiten de bomen zodat de insecten sterven maar de dag erna worden er veel andere dieren dood gevonden, allen gestorven door vergiftiging. De bomen lijken ten dode opgeschreven tot Autry de werkelijke boosdoeners ontmaskert.

Gene Autry

Abner Weaver

The Cass County Boys

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Een aardige western... Al kan je even goed zeggen dat het een gewone actie/avonturenfilm is. (Ik vind dat vliegtuigen e.d. niet in een western passen, maar dat is natuurlijk een persoonlijke mening).

Wat ik zo goed vond aan deze film, was het verhaal. Meestal hebben die oudere films maar een simpel verhaaltje: een bad guy die een bende heeft en die tegenover een groep komt te staan van de goeie. Bij deze film was het echter anders: er zat wel degelijk inhoud in vond ik.

De prestatie van Gene Autry was ook niet slecht... En dat hij kan zingen, had ik al gemerkt in de film "Man of the Frontier".

avatar van madmax1

madmax1

Spannende moderne B western, aangevuld met wat songs die je dan gelijk kan doorspoelen.

Mooi verhaal goed geacteerd met een lekker tempo alleen oho die zang erin.

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Redelijk verhaal, waarin de acteurs in de schurken rollen het best voor de dag komen

Een daarvan is ("Lone Ranger") Clayton Moore.

En tja, Autry weer.

Het beste aan de kleine paffige zanger is zijn paard.

Ik wil wel, maar kan maar niet enthousiast worden van deze destijds razend populaire matinee western acteur.

Ik blijf het proberen, om te ontdekken wat het toch kan zijn dat hem zo populair maakte.

Vooralsnog houd ik het erop dat het zijn "uitstraling" van vriendelijke buurman, die cowboytje speelde in talloze films, omdat hij wat kon zingen.

Autry zelf zou mijn mening glimlachend over zich heen hebben laten gaan, en zijn bankrekening nog even checken, als het lezen van de beursberichten tenminste even kon wachten.

Dat deed hij naar verluidt zelfs tijdens de draaipauzes van zijn westerns.

Hij verdiende enorme kapitalen met zijn liedjes, films, en zakelijke instinct.