• 9.378.724 stemmen

Drama / Oorlog | 116 minuten

Genre: Drama / Oorlog

Alternatieve titel: Гарпастум

Oorsprong: Rusland

Geregisseerd door: Aleksey German Jr.

Met onder meer: Chulpan Khamatova, Danila Kozlovsky en Evgeniy Pronin

Gesproken taal: Russisch

Releasedatum: 16 november 2006

Plot Garpastum

In deze film worden de twee broers Nikolay en Andrey gevolgd net voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. De broers houden van voetbal en plannen het oprichten van een eigen ploeg. Om een voetbalveld aan te kopen, hebben ze geld nodig.

avatar van Redlop

Redlop

Cinematografisch groot maar vooral Russisch dus somber spektakel. Modder, mist, regen in grauwe sepiatinten vastgelegd. Prachtige shots maar een fragmentarisch en niet altijd boeiend verhaal. 3,5*

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Mee eens.

Vanaf het gerochel en gekuch in de openingsscene pakt German de indrukwekkende stijl van zijn vorige film The Last Train op, al kwam er ditmaal wel snel verstaanbare (althans, Russische...) dialoog.

avatar van Prince-Remy

Prince-Remy

Ik wil deze film heel graag zien! Ook omdat ik mijn profielwerkstuk doe over de sport Harpstum. Kan hem alleen nergens vinden!

avatar van Hannibal

Hannibal

Ik wilde ook het woord cinematografisch gebruiken, maar dat heeft Redlop al gedaan.

Prachtige beelden, onopvallende kleurwisselingen, maar helaas een oninteressant verhaal. 3*

avatar van starbright boy

DVD release in Augustus via Contact Film/Filmfreak

avatar van stinissen

Mooie beelden maken nog geen mooie film , helaas.