• 9.371.740 stemmen

Morir en San Hilario (2005)

Komedie | 95 minuten

Met onder meer: Lluís Homar, Ana Fernández en Ferran Rañé

Gesproken taal: Spaans

Releasedatum: 24 augustus 2006

Plot Morir en San Hilario

Het dorp San Hilario stond bekend om zijn prachtige begraafplaats en begrafenisdiensten. Omdat tegenwoordig meer behoefte is aan een snelle dienst hebben de bewoners geen werk meer. Germán besluit toch gebruik te maken van hun diensten en gaat naar San Hilario om daar zijn laatste dagen te slijten. Hij sterft echter voordat hij San Hilario bereikt en een vreemdeling wordt voor hem aangezien. De dorpelingen beginnen onwetend aan de begrafenisvoorbereiding...

avatar van Juniahiah

Juniahiah

Iemand deze al gezien?

avatar van filmarena

filmarena

hartstikke leuke film 5 sterren

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

erg apart en leuk verhaal !! niet zo diep maar wel lekker maf.

beetje flauw einde vond ik, maar beslist de moeite waard.

avatar van Malick

Malick

Mijn kennismaking met Laura Mañá afkomstig uit Spanje is niet onaardig maar verre van goed. Het gegeven klinkt simpel en makkelijk vermaak juist door die simpelheid krijg je een hartverwarmend beeld van een dorpje dat niet eens bestaat op de Italiaanse kaart. Alleen jammer dat het lijkt alsof dit Spaanse productie zo uit Hollywood komt. Het miste vooral de Spaanse pittige kruiden die een film maakt of kraakt.

Het dorp San Hilario staat bekend om zijn prachtige begraafplaats en begrafenisdiensten. Omdat er tegenwoordig behoefte is aan snelle dienste hebben de bewoners geen werk meer. Met de komst van Germán lijken de kansen te keren. De beste man wil zijn laatste dagen in het stadje slijten helaas sterft hij echter voordat hij de stad bereikt. Zodoende wordt een vreemdeling voor Germán aangezien die net een grote smak geld gestolen heeft. Drie keer raden wat vervolgens gebeurt?

Regisseuse Laura Mañá die ook het scenario schreef, heeft met deze Spaanse productie een fris uitgangspunt genomen om de nodige komische perikelen in het stadje weer te geven. Helaas is het jammer om te melden dat het naar een half uurtje al gedaan is want het enige wat we voorgezet kregen zijn flauwiteiten en clichés. Het is dat ik nog net niet in slaap viel want deze film had buiten het beter omgaan met elkaar in de samenleving verder niet veel te zeggen.

avatar van Baggerman

Baggerman

Grappige film, gelukkig geen Hollywood-einde en plot!

Vermakelijk genoeg voor zo tussendoor.

avatar van film_kaza

film_kaza

De eerste spaanse film die ik ooit zag, en ook een leuke film! Heerlijk verhaaltje met zo zijn maffe en serieuze kanten. Zorgeloos vermaak. Alleen had de film nog wel een paar onbeantwoorden vragen. Geeft hij het berichtje van god ook echt door? Hij ging dood, en daar hield de film ook meteen mee op. Jammer, Hoewel bij de aftiteling je nog wat komische teksten hoorde die het afmaakte.

avatar van Mrs. Donut

Mrs. Donut

Zojuist gehaald bij Aldi voor 4 euro... straks maar eens bekijken en zien of ik vier euro heb weggegooid of dat ik een leuke film heb gekocht.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Mooie aparte film over hoe belachelijk begrafenisrituelen eigenlijk zijn. In het begin wat kluchterig door de wat rare grappen, maar eenmaal in het dorp aanbeland, is het wonderschoon subtiel.

avatar van shrink

shrink

Aardige film maar niet schokkend of heel grappig. Kijkt gewoon makkelijk weg.