Genre: Animatie / Avontuur
Geregisseerd door: Toshio Hirata
Met onder meer: en Dennis Falt
6,3 (28)
Plot Kimba the White Lion: Symphonic Poem
Kimba the White Lion: Symphonic poem is een woordenloze herbewerking van het klassieke verhaal van Kimba the White Lion, met als basis een symfonisch stuk van de componist Isao Tomita. De witte leeuw Panja sterft om te voorkomen dat zijn vrouw Eliza wordt gevangen genomen door mensen. Zijn offer is echter nutteloos en Eliza wordt op een transportschip gezet. Daar bevalt ze van een welpje: Leo. In een vernietigende storm, probeert ze Leo en zo het nageslacht van Panja te redden.
stephan73
De geruchten gaan dat deze film in 1994 werd nagemaakt door Disney als The Lion King!
Angrod_Pallanén
Ik ben wel heel benieuwd wat deze film allemaal te bieden heeft.
Is er trouwens wel geluid bij deze film?
The One Ring
Eerlijk gezegd zie ik geen echte overeenkomst tussen het verhaal van The Lion King en deze.
The One Ring
Ja, die kende ik al. Toch lijken me het twee totaal verschillende verhalen. Misschien hebben ze overeenkomsten, maar om nu gelijk te kunnen zeggen dat The Lion King een remake is... Dan moet toch eerst iemand 'm hier gezien hebben.
Zelva
Dit is alleen een herbewerking, zonder dialoog, van de eerste aflevering van de serie waar Onderhond naar linkt.
Logisch dat dat niet helemaal hetzelfde overkomt, dit is immers maar een klein gedeelte van het verhaal. De serie gaat nog verder in 51 afleveringen.
Dan nog is het geen 1-op-10 remake, maar dat staat geloof ik ook in die link uitgelegd. Blijft wel zo dat Disney meer dan alleen wat "geleend" heeft, en dat jammer genoeg niet eens wil toegeven.
The One Ring
Mja, ik wil die Kimba-serie nou wel eens zien. Maar dat sommigen deze serie een reden vinden om The Lion King naar beneden te stemmen vind ik wel erg extreem.
kwinz
Prachtige muziekstukken en geen ingesproken stemmen die alles verprutsen. Heel mooi dus. Ik vind het echter wel jammer dat deze film alleen in Japan verkrijgbaar is. Ik ben namelijk een hele fan van de televisie-serie over Kimba de Witte Leeuw
:I
Celine Dion
Ik heb nog ergens een videoband over Kimba.. Het enige dat ik me nog herinner was een filmpje waarin een jochie door de jungle liep, en er een enge slang kwam.
TheLionKingFan
The Lion King is wel degelijk nageaapt.
Zo gaf Matthew Broderick (?) toe dat hij werd ingehuurd voor een remake van de serie Kimba.
neo
Symphonic Poem is een herberwerking van de eerste aflevering van de originele Janguru taitei (Kimba) serie uit de jaren '60. De film werd gemaakt om aan te sluiten bij een lang geleden geschreven symfonie door componist Isao Tomita, die de muziek van de oorspronkelijke serie schreef. De symfonie is gebaseerd op zijn muziek uit de serie, inclusief alle belangrijke thema's. Deze werd in het verleden al enkele malen op cd/lp uitgebracht en het duurde echter tientallen jaren voordat filmmakers aan de hand daarvan een film maakte.
Omwille van het verhaal is het niet zo zeer te doen, maar al is dat ook wat lastig als het een bewerking is van de eerste aflevering van een lange serie. In normale vorm, met normale dialogen, zou het geen eens erg opzienbarend zijn en mogelijk zelfs niet meer als een aardige kijkervaring. Het is de bijzondere uitwerking, bestaande uit (aardige) animatie die is gemodelleerd naar een symfonie en het ontbreken van de dialogen, die het ver boven de middelmaat doet uitstijgen. Ruw gezien is dit al vaker gedaan, maar juist door de totstandkoming en raakvlakken met de originele serie (het verhaal, de muzikale thema's in een symfonie...) is het uniek te noemen. De muziek van Tomita is dan ook behoorlijk goed.
Bij nader onderzoek blijkt dat er ook een 7 minuten langere versie op de markt is. Er is een versie met een gesproken introductie over de instrumenten en muzikale thema's, en eentje waarbij dit is weggeknipt. Overigens bevatten beiden versies enkele malen een Japanse aanduiding van het muzikale thema wat wordt gebuikt in beeld.
TheLionKingFan
Voor de Kimba fans:
Hier een site waar je legaal, met Nederlandse ondertiteling, de serie ''Kimba's new Adventures'' en de film uit 1997 kan bekijken. TezukaAnime - YouTube