• 9.370.277 stemmen

Freckles Comes Home (1942)

Komedie | 63 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Jean Yarbrough

Met onder meer: Johnny Downs, Gale Storm en Mantan Moreland

Plot Freckles Comes Home

"There's No Place Like Home (?)...especially when gangsters put you on the spot, the sheriff accuses you of murder, and the girl friend falls in love with a confidence man. Everything happens to Freckles when he comes home from college!"

Freckles Winslow komt thuis van school en de sheriff beschuldigt hem van moord. Gangsters zijn op zoek naar hem en tot overmaat van ramp wordt zijn vriendin Jane Potter verliefd op een andere man.

Freckles Winslow

Muggsy Dolan

Hiram Potter

avatar van ToNe

ToNe

Ondanks de raciale restricties die 'kleurlingen' in het Hollywoodsysteem hadden, was Mantan Moreland toch altijd wel de ster van de show. Monogram Pictures, bekend van haar low-budget B-films in die tijd, liet hem als bijfiguur vaak afdwalen van het hoofdverhaal, dat zijn capriolen op zich al een eigen serie vedienden.

In het zelfbewuste politiek-correcte klimaat na de burgerrechtenbeweging is Moreland, met zijn uitpuilende ogen en stereotype gedrag, een gemakkelijk doelwit. Toegegeven, Hollywood was in die tijd niet echt subtiel in het portretteren van etniciteit en de resultaten zijn vaak tenenkrommend.

Toch kijk ik met plezier naar Moreland, omdat hij een goede entertainer is en de films waarin hij speelt -die toch al niet hoogstaand zijn- nog enige sjeu geeft. Zo ook bij deze film, waarin hij akkefietjes heeft met de zwarte (beetje snobistische) chauffeur van een gangster:

My title is Roxbury Bobberson Brown III.

The third what?

Well, that means I'm the third man with that name in my family.

What's a matter? Ain't they got no imagination?

De rest van de film, waarin Freckles het aan de stok heeft met gangsters die zijn gehucht willen bestelen, is beneden elk niveau en kinderachtig simpel. Het is net alsof er een voorwaarde geldt: geef ons een conflict, wat dan ook, als de boeven maar gepakt worden en de tortelduifjes elkaar vinden.

Op een set waar vast ook een western gedraaid werd.