Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Patrick Bergin, Jennifer Rubin en Richard Norton
Gesproken taal: Engels en Duits
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Amazons and Gladiators
"The fight is just beginning"
In een afgelegen dorp aan de rand van het Romeinse rijk, wordt een jong meisje Serena als slaaf gevangen genomen en haar familie afgeslacht door de sadistische Generaal Crassius. Serana wordt een aantrekkelijke jonge vrouw en is een opstandige slavendanseres. Als zij uit zelfverdediging een opdringerige Romeinse Senator neersteekt, vlucht ze samen met de gevreesde vrouwelijke krijger Lone. Onder bescherming van de 'Amazones', leert Serana de kunst van de 'mortal combat'. Gedreven door haar haat voor Crassius, groeit ze uit tot een van de meest volmaakte en dodelijke krijgers van de Amazones.
Crassius
Dance Master
Zenobia
Lead Dancer

gandalf
Bar slechte film, die acteers spelen zo nep en ik viel er bij in slaap, zonde van m'n geld

nrggirl
dit was een domme film ze zien dat gladiator succes had dus dachten ze wij kunnen ook zo een film maken

dope
- 19485 stemmen
Deze film weet niet te boeien, of het moeten al de 2 echt prachtige vrouwen zijn die de rol van Serena en haar vriendinnetje spelen zijn!
Kortom:
vrouwen: *****
film: *
Gemiddeld toch nog ***

Minotrax
Precies, ben het helemaal met je eens dope. Wel leuk om naar te kijken in bed, lekker wegdrome

Sunday
Slechtste film die ik ooit gezien heb. De scenes zijn ontzettend nep, er zit geen tempo in. Belachelijk dat ze hier überhaupt geld in gestoken hebben.

Diesel
Ziet er behoorlijk slecht uit dit. Regisseur Zachary Weintraub en de studio dachten zeker mee te liften met het succes van Gladiator.

Waku
Gewoon meeteren op het suuces van Gladiator.
Belachelijke actiescenes.
Xena ziet er nog gelikter uit.
De decors zijn een aanfluiting.

Sunday
Duurt nog even voor hij de 100 stemmen haalt, maar als er een film is die zéker in de flop100 moet staan....

Olivia
Net gekeken op Veronica. Afgezien van dat er historisch gezien geen hout van klopte, was het ook nog eens zeer slecht acteerwerk, nauwelijks tijd en aandacht voor mooie gevechten en nog eens flink ongeloofwaardig. Inderdaad, zelfs Xena ziet er nog indrukwekkender uit.
Om te beginnen, het bestaan van de amazones is omstreden(alhoewel er momenteel veel onderzoek wordt gedaan naar strijdvrouwen en volken waarin zij voorkwamen), maar stel dat ze nu toch bestaan hebben, dan zagen ze er zeker niet zo uit.
De actrices zagen er erg verzorgd uit voor vrouwen die in de wildernis leven en een hard leven leiden. Mooie make-up, haartjes in model...
Maar dit was het ergste nog niet...de makers hebben blijkbaar helemaal niet doorgehad dat amazones uit de Grieke mythologie komen, en zeker geen westers klinkende namen hebben gehad.
Ik snapte niet helemaal waar deze film zich afspeelde, maar de amazones uit de mythen leefden in Noord-Turkije, niet in Italie of Groot Brittannie (waar de Romeinen ook gebied hadden).
Ook hun kleding was compleet onrealistisch. Kwetsbare plekken die onbeschermd blijven bij de hoofdrolspeelsters en de andere dames hebben constant hun armor aan, terwijl dit, als het van metaal is, tocn behoorlijk zwaar moet zijn (en dus niet echt handig voor het dagelijks leven).
En dan die verschrikkelijke laatste scene waarin de hoofdrolspeelster ook nog even roept dat ze iedereen zal vermoorden die vrouwen of slaven zal mishandelen...yeah right...
En zo kan ik nog wel even doorgaan...
Een draak van een film dus, erg jammer, want het (misschien met een groter budget en betere research) best een aardige film kunnen zijn.

X__Liesjj
Wat een walgelijke slechte film is dit zeg!
En echt gejat van een meesterwerk. Aan de reclame te zien leek het een parodie. En bij een 'droevig' stukje in het begin kreeg ik gewoon de slappe lach van het slechte acteerk van 0.
Als het een parodie was geweest met grappige stukjes en dan veel beter uitgewerkt dan had het misschien nog wat kunnen worden(zoals Men in Tights)
Het leek net alsof de regisseur stoned was doen die deze film maakte zo slecht is die.
0,5

Olivia
Ze zullen wel gekeken hebben naar Spartacus uit 1960 en Gladiator ja.
Er is trouwens een parodie op gladiatrices gemaakt, die heeft er wel wat van weg. Ik weet niet of 't direct een parodie is op deze, maar die was ook wel verschrikkelijk. Hoewel smaken verschillen natuurlijk, er zijn er ook zat die zo'n film erg grappig vinden. Gladiatress heet die film.
Jammer dat Amazons & Gladiators zo'n slechte film is geworden. Ik had er ook wel ietsje meer van verwacht. Vooral het acteerwerk was tenenkrommend...

ags50
Niet te geloven dat er geldschieters bestaan die hierin brood zien! Wanneer een scenario wordt samengesteld mag je toch verwachten dat men bij een film met historische personages in ieder geval de data controleert: NIET DUS.
Ten eerste: de praetor (ik gebruik met opzet de correcte Latijnse spelling - het Nederlandse "pretor" is even verfoeilijk als "buro") die de slavenopstand van Spartacus heeft neergeslagen heette Marcus Licinius CRASSUS, bijgenaamd Dives (= de rijke), en niet Crassius. In de film Spartacus wordt die rol vervuld door de als immer vreselijk pedante Laurence Olivier.
Ten tweede: enkele malen wordt gerefereerd aan het Colosseum in Rome. Crassus werd in 53 BCE (Before the Common Era = voor de gebruikelijke jaartelling) gedood en aan het bedoelde gebouw (het Amphitheatrum Flavium) werd pas in 72 CE (Common Era = gebruikelijke jaartelling) begonnen.
Ten derde: Crassus werd in de slag bij Carrhae door de Parthen verslagen en daarna bij een gesprek met de bevelvoerder gedood (een ander verhaal zegt dat hij gevangen genomen werd en vanwege zijn zucht naar rijkdom met gesmolten goud volgegoten) en dus zeker niet in een tweegevecht met een amazone gedood.
Deze drie punten heb ik vandaag ook aan imdb doorgegeven.
Me dunkt had men deze feiten toch ook kunnen weten.
Aan het eind wordt dan in een enkele zin nog opgemerkt dat de Hunnen, de Vandalen en nog meer stammen zouden binnenvallen en een einde maken aan het Romeinse Rijk. Dat proces zou echter nog wel meer dan 400 jaar duren!
Grappig dat de dames wollen mantels en dierenhuiden om zich heen slaan om warm te blijven, maar ondertussen (althans in ieder geval Serena) wel met een blote buik rondlopen om er extra sexy uit te zien.

Olivia
Inderdaad, wat betreft Romeinse historie klopte er ook helemaal niets van. Ik weet daar niet heel veel van af, maar heb me er wel in verdiept.
Van deze film is gewoon een (kook)potje gemaakt. Niet alleen waren de basis ingredienten al slecht, ook hebben ze maar gewoon een hoop dingen bij elkaar gegooid en er zelf nog wat bij verzonnen. Dat deden ze bij Xena ook, maar dat was dan ook meer een fantasy avonturen serie gebasseerd op mythen en lichtjes op historie, terwijl je van deze film verwacht dat er juist veel meer op historische correctheid zou worden gelet. Gladiator is ook op lang niet alle punten historisch juist, maar in ieder geval word er in die film veel beter geacteerd en is alles stukken geloofwaardiger.

abberline
ZO wat een rot film ik ga het niet eens een cijfer geven, de mensen die er een 5 voor geven hebben helemaal geen verstand van films

silverfaustx
de gene die dit n 5 gaven moeten worden verbannen :s
ik kan deze ramp niet meer aan zien...zapped nu !

RoBreda
0,5* voor de mooie vrouwen
maar idd tot nu toe al een flink belabberde film. Vreselijk neppe sterf- en vechtscenes en slecht acteerwerk.

stephan73
Je neemt een paar Playboy bunnies, die bereid zijn om bloot rond te lopen. Dan kijk je welke blockbuster er populair is (in dit geval was dat Gladiator). En als laatste brei je er een doorzichtig plot omheen dat vol gaten en onzin zit.
Welkom in de wereld van Amazons and Gladiators!
Trouwens de helm van Crassius deed me me denken aan MF Doom!

feanaro surion
Trouwens de helm van Crassius deed me me denken aan MF Doom!
I see your point...

Lad
Mooie vrouwen maar de film kon echt wel beter!

Tiger007
Mooie vrouwen maar de film kon echt wel beter!
Mee eens 0,5 sterren omdat er mooie dames inspeelden....

jpbosch
Helemaal mee eens, heb em halverwege afgezet..jezus wat een aanfluiting.

kirk douglas
Interresant Patrick Bergin's films worden steeds slechter je zou denken dat zijn naam op een gegeven moment niet meer verkoopbaar is.

'When Life Gives You Tangerines' is de best beoordeelde Netflix-serie, 'Oppenheimer' is nu te zien op Netflix | MovieMeter Recap

'Arrival' gaat het aanbod van Netflix verlaten: 'De film liet me gewoon niet meer los'

Een halfjaar na de bioscooprelease is 'The Crow' nog nergens te streamen: 'Een regelrechte schandvlek op de filmgeschiedenis'

Deels Nederlandse oorlogsfilm 'Quo Vadis, Aida? ' is nu te zien op Videoland
Social media