• 9.369.500 stemmen

South of Hell (2005)

Horror | 90 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Wayne Crawford

Met onder meer: Wayne Crawford en Lorielle New

Plot South of Hell

"Film School's a Bitch..."

Een groep studenten van de filmacademie moet voor hun afstudeeropdracht een film maken. De leraar die hen daarbij zou helpen is spoorloos verdwenen en ze roepen de hulp in van een regisseur. De film moet gaan over een computergenie, Frank Gamble, die acht jaar geleden op brute wijze is vermoord. Rondom de moord zijn in de loop der jaren allerlei geruchten ontstaan. Er wordt zelfs gezegd dat Frank Gamble een massamoordenaar zou zijn. Als de opnames voor de film dichterbij komen, verdwijnende studenten één voor één op mysterieuze wijze.

avatar van code9

code9

Amateuristische en vooral dodelijk saaie horrorfilm zoals ik nog maar zelden gezien heb. Dit baggerwerkje lijkt écht door studenten van een filmacademie gemaakt - als dat werkelijk zo is, dan vrees ik het ergste voor hun toekomstige carrière.

Natuurlijk was er geen budget voor deze film, en het enige positieve wat ik kan bedenken is het feit dat er ondanks dat gegeven toch enkele aardige sfx in zitten (een student die met z'n hoofd een tv wordt ingezogen, en als hij zich terugtrekt, daarbij zijn hoofd verliest. Het onthoofde lijk wankelt vervolgens nog een poosje door...).

De acteerprestaties zijn verschrikkelijk onovertuigend, net zoals het belachelijke monster, dat overigens maar een paar flitsen in beeld komt. 'Geweldig script', zegt één van de studenten aan het eind over deze film... pfffff!

De professionele 'regisseur' die in de film erbij wordt gehaald houdt de studenten voor: 'Als je de kijker in spanning houdt, maakt het niet uit dat de film nergens op slaat'. Wel, South of Hell trekt inderdaad op minder dan niks, maar de spanning is nog véél verder te zoeken.

Verder is de soundtrack opvallend overdone en letterlijk gekopieerd uit bijv. 'Alien' (waar wel meer ideetjes in deze film vandaan komen).

Goed, eigenlijk is 99% van dit prul niet om aan te zien. Sommige films zijn zó slecht dat ze leuk worden, maar dat is bij South of Hell beslist niet het geval.

Erg vervelende en slaapverwekkende film, zonde van elke seconde die je er naar kijkt.

avatar van killer13

killer13

ultimate horrorbox 2 gekocht. dit was de derde film er van. 3 van de 3 zijn missers. laat deze maar lings liggen!