• 9.373.532 stemmen

Piet Piraat en de Betoverde Kroon (2005)

Familie | 60 minuten

Genre: Familie

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Bart van Leemputten

Met onder meer: Johnny Kraaykamp jr, Dirk Bosschaert, Anke Helsen

Gesproken taal: Nederlands

Plot Piet Piraat en de Betoverde Kroon

Honderd jaar geleden was er een slechte Piraat, Kapitein Snorrebaard, die al rovend en plunderend met zijn schip de zeven zeeën bevoer. Op een dag hoorde hij over de Magische Kroon van Koning Hedior, waarover de hofmagiër een vloek had uitgesproken. De sterveling die deze Kroon op z'n hoofd zet, zou voor altijd in een schilderij veranderen. Slechts één keer in de honderd jaar zou hij voor 3 dagen ontwaken en zich realiseren dat hij voor eeuwig in het schilderij gevangen zit. Snorrebaard had wel gehoord van de vloek, maar geloofde er niet in. Maar zodra hij de Kroon te pakken kreeg en op z'n hoofd zette, gebeurde wat voorspeld was. Snorrebaard veranderde in een schilderij. Zijn bemanning schrok hier zo van dat ze overboord sprong. Het schip van Kapitein Snorrebaard zonk, samen met de kroon, naar de bodem van de zee. Maar het schilderij van Kapitein Snorrebaard bleef drijven. Honderd jaar lang. Maar wat gebeurt er wanneer Piet Piraat en zijn kornuiten het schilderij vinden.

avatar van Quentin

Quentin

Verhaal had inderdaad net zo goed in 10 minuten kunnen worden verteld, gewoon een langgerekte en saaie bedoeling.

avatar van Legan

Legan

Leuk voor de 6-, maar ik kan er weinig mee.

Het verhaal op zich is wel grappig, alleen is de uitwerking ervan (personages, humor, dialogen, ...) voor mij te flauw en te kinderlijk. Gelukkig maakt het einde wel wat goed als het tempo wordt opgevoerd en het verhaal in een stroomversnelling komt. Andere positieve punten zijn Kraaykamp jr die de interessantste personage neerzet, en de voice-over.

avatar van chevy93

chevy93

Uitstekende film, voor een kind dan.

Leuk karakter neergezet door Hans Kraaij Jr.

avatar van Elineloves

Elineloves

Vanochtend op TV voorbij zien komen, en het viel best mee. Ik vind de Piet Piraat films altijd wel geinig om te kijken samen met de kids van het werk. Het is samen met Plop toch wel één van de betere kinderseries van tegenwoordig.

Helaas was er minder humor te vinden in dit deel, de ruzies tussen Stien en Berend waren minder, de opmerkingen niet meer zo scherp en ook Johnny Kraaykamp jr was niet altijd even sterk. Het voelt inderdaad als een lang getrokken verhaaltje en niet als een film.

Ach, zolang de kids het maar leuk vonden.