Crossfire Trail (2001)
Geregisseerd door: Simon Wincer
Met onder meer: Tom Selleck, Virginia Madsen en Wilford Brimley
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Crossfire Trail
"A hero is measured by the enemies he makes."
Nadat haar man is overleden wil de sheriff met Anne Rodney trouwen om op die manier aan haar land te komen. Rafe Covington, een man van weinig woorden, heeft de overleden echtgenoot echter beloofd op zijn vrouw en hun land te passen.
Rafe Covington
Taggart Gang
Snake Corville
Beau Dorn

Leno
Geen enkele western cliché wordt vermeden, maar onder het motto 'beter goed gejat dan slecht verzonnen' krijgt deze film toch 3*. De setting en de acteurs dragen hier ook hun steentje aan bij.
Selleck heeft zijn plaatsje gevonden bij de made for tv (western) films.

- 12053 stemmen
mooie western met een goede tom selleck.
en goeie schietscenes.
3,5

Fangs (crew films)
Mooie locaties, sfeervol, vermakelijk en met goed acteerwerk, maar het blijft nu eenmaal bij elkaar gejat en voorspelbaar. > 2.5*

Brix
- 19589 berichten
Prachtige hedendaagse western met in de hoofdrol de enige acteur met genoeg uitstraling- en liefde voor het genre om de western ook nu nog glans te verlenen.
Logisch dat er overeenkomsten zijn met eerdere westerns,
maar iets 'nieuws' bedenken in een genre dat tienduizenden films telt is zo goed als onmogelijk.
De echte western fan vraagt daar ook niet om zolang de ingrediënten maar kloppen, en dat is hier zeer zeker het geval...
Lang leve Tom Selleck, en dat hij nog veel van dit soort films mag maken...

jimkirk
Erg goede western met Tom Selleck.
Gebaseerd op het boek van Louis L'amour.
er zijn maar weinig echt goede westerns gemaakt de laatste jaren, maar dit is zeker een goed voorbeeld van hou het wel moet.

Malick
Niet echt origineel te noemen maar dat wil niet zeggen dat je je verveeld. Tom Selleck speelt het overtuigend. Helaas weinig karakter ontwikkeling want de film is al afgelopen voordat je het weet.

Barfly
Maar wel weer een western die ertoe doet en het genre weer wat lucht mag geven. Een lekkere sfeer in deze western en dan zit ik niet eens te wachten op de finale shoot-out, maar dan geniet ik gewoon van de rit er naar toe. Ik vond het einde zelfs wat minder dan de voorgaande 5 kwartier.
Tom Selleck is zover met zijn westerns gekomen dat ik zelfs al denk: hee, die speelde toch vroeger in zo'n serie.
Terwijl ik in mijn eerste western met Selleck zat te wachten op de eerste grap met Higgins.
ps. Grappige rol van William Sanderson (E.B. Farnum in Deadwood) die een soortgelijk karakter neerzet als in de serie Deadwood.

madmax1
Gelukkig creëert Tom Selleck de juiste western sfeer , ondanks het verhaal uitgemolken is brengt hij
op een verzorgde kalme manier de rust die nodig is,. zodat er ook nog genoeg te genieten valt voor de echte fan van het gernre.
Het hoeven niet altijd toppers te zijn,zoals Brix zegt dat het bijna onmogelijk is iets nieuws te maken,is dit toch beter als de remakes van de laatste recente westerns, die totaal geen western sfeer uitstralen.
Anderhalve uur vermaakt,ook al dat ik deze nog niet had gezien.

LuukRamaker
- 2020 berichten
Prachtige film over de gek geworden broer van Frank en Ronald de Boer die een stuk land in zijn bezit wil hebben en om die reden probeert een relatie aan te gaan met de weduwe Anne Rodney. Ze krijgen echter te maken met een voor hen onbekende man die, naar eigen zeggen, gestuurd is door Anne’s overleden man om op zijn overgebleven bezit te passen.
Dat het verhaal dan niet origineel is zal allemaal wel, maar volgens mij is het gewoon een zeer interessante situatie voor een film als deze. En dat blijkt ook wel. Interessante dialogen, die aan de ene kant wat overbodig lijken, maar aan de andere kant geweldig realistisch zijn, zorgen er samen met de nodige actie voor dat de film voortdurend blijft boeien. Ook is op een fantastische manier te zien hoe de vrouw twijfelt en langzaam maar zeker van de ene naar de andere kant overloopt, omdat dat het beste is voor haar land.
Over de acteerprestaties hoor je me sowieso niet gauw klagen, maar hier wordt door iedereen gewoon erg sterk geacteerd. Tom Selleck zet een erg goede Rafe Covington neer, Virginia Madsen speelt geweldig als alleenstaande vrouw en Mark Harmon is zeer overtuigend in zijn rol als de op land beluste Bruce Barkow. De rest van de cast is eveneens verre van slecht.
En dan heb ik het nog niet eens gehad over de prachtige landschappen die we in Crossfire Trail te zien krijgen. Het geheel speelt zich af in een zeer mooie omgeving en prachtig vormgegeven setting.
"Well, it ain't heaven... but it's near enough."

hkoster16
Mijn verwachtingen waren niet zo hoog gespannen maar de film viel mij 100% mee. Geen moment verveeld.

mr rumson
Degelijke western met Tom Selleck in de hoofdrol.
Met het western sfeertje zit het wel goed in deze western maar dat kunnen we ook gerust aan Selleck over laten.
Voor het grootste gedeelte heb ik dan ook genoten van deze western ook al brengt het niks nieuws onder de zon .
Alleen het vuurgevecht op het einde vond ik dan weer wat minder .

JanLo
Offtopic berichten verwijderd, iets meer respect a.u.b.

Mescaline
Beetje vreemd om het over respect te hebben als ik kritiek op een recensie heb, maar als de kritiek over een film of acteur is, dan is dat nooit respectloos !?
Iemand persoonlijk aanvallen omdat diegene het woord cliché gebruikt is niet toegestaan, het was niet een discussie die er vriendelijk aan toe ging en werd onnodig persoonlijk gemaakt.
Maar mocht je hier verder nog vragen over hebben, doe dit dan a.u.b. even via een privébericht.

brave71
Leuke western.
Goed acteerwerk.
Geen moment verveeld.
Ga ik vast nog wel een keer kijken. 3,5 *

mcdaktari
Dit was ook weer een heel aardig westerntje met Tom Sellecck. Ik vind 'm wel niet zo goed als 'Quigley Down Under' maar het keek weer lekker weg. Wel vond ik het jammer van het einde dat Rafe heel triomfantelijk met Anne er aan komt gelopen. Dat vond ik dan weer net iets te zoetsappig. Was niet nodig geweest. Maar om echt een goed einde aan een film te maken blijk niet zo eenvoudig te zijn. Maar ik moet nou ook weer niet overdrijven want al bij al heb ik me toch best wel prima vermaakt bij 'Crossfire Trail'. En nu morgen 'The Shadow Riders' maar eens kijken. En ik heb nog een stel westerns meer gevonden met Tom Selleck. Weet iemand of de 'Jesse Stone' films van Selleck ook goed zijn? Want die heeft hij nogal een hele reeks gemaakt zag ik. Maar nog nooit heb ik er daar eentje van gezien. Aan de waarderingen te zien zijn het toch redelijk goeie films. Tenminste dat lijkt me.

Komedie 'Good Boys' vanaf vandaag te zien op Netflix

'The Naked Gun'-films nu op Netflix en remake met Liam Neeson deze zomer in de bioscoop

Nog te verschijnen horrorfilm 'Bring Her Back' voert momenteel de toplijst van 2025 aan

Thriller 'The Girl With The Dragon Tattoo' van David Fincher vanavond op televisie

Edison, the Man
Drama, 1940