• 9.370.166 stemmen

The Golden Stallion (1949)

Western | 67 minuten

Genre: Western

Geregisseerd door: William Witney

Met onder meer: Roy Rogers, Trigger en Dale Evans

Plot The Golden Stallion

Wanneer een diamantsmokkelaar, door toedoen van Roy Rogers' paard Trigger, komt te overlijden, moet Roy daarvoor boeten en wordt in het gevang gezet. Wanneer Roy eenmaal achter de tralies zit wordt zijn paard opgekocht door andere smokkelaars en ingezet bij het smokkelen van diamanten. Hier laat Roy het echt niet bij zitten enhij probeert aan zijn benarde positie te ontsnappen.

Roy Rogers

Bartender Spud

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Gisteravond opnieuw bekeken, en de dikke 4 sterren blijven staan.

Dit is een van de mooiste Roy Rogers westerns.

Zoals vele van zijn latere films speelt het verhaal zich niet af in het 'oude westen', maar in de jaren '40.

De western ingrediënten bleven in die films wel gehandhaafd (outfits, wapens, etc.)

Het enige echte verschil is dat je af en toe een auto ziet opduiken.

Misschien een beetje vreemd voor wie niet met dit soort van films is opgegroeid (zoals ikzelf)

Ik heb er geen probleem mee.

Het muzikale gedeelte, enkele liedjes, is logisch ingepast in het verhaal.

De humoristische inbreng komt deze keer niet van Roy's bijna niet weg te denken sidekick Gabby Hayes, maar van Pat Brady, die tijdens Roy's verdere film-en TV loopbaan nog heel vaak aan zijn zijde zou staan.

Gelukkig blijven de fratsen beperkt, en zijn redelijk vermakelijk.

Grote rollen zijn in deze film toebedeeld aan Roy's prachtige paarden, zoals de titel ook al duidelijk maakt, de palomino's Trigger, en zijn afstammeling Trigger Jr.

Puur goud op 4 ranke benen!

Dat komt geweldig goed over door de prachtige 'Trucolor' kleuren van deze film.

Een genot voor de ogen.

Het verhaal zit aardig in elkaar.

Roy Rogers die 3 jaar onschuldig in de gevangenis zit was nog niet eerder te zien denk ik.

Overigens is ook Trigger niet schuldig aan de dood van een van de bandieten, waarvan Roy de schuld op zich neemt, omdat hij denkt dat Trigger het gedaan kan hebben.

William Witney maakte er een vlotte film van, en de acteerprestaties zijn ruim voldoende.

Deze zal ik zeker weer vaker gaan bekijken.

Vreemd dat deze Rogers klassieker zo moeilijk verkrijbaar is.

Misschien nog aardig om te weten dat dit een van de favoriete films van Quentin Tarantino is.

Al betwijfel ik dat we er veel van terug zullen zien in Tarantino's geplande western.

Ik zou eerder denken aan spaghetti westerns, met veel 'ketchup', als voorkeur van Tarantino.

The Golden Stallion is zo'n beetje het totaal tegenovergestelde daarvan.

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Vandaag heb ik een andere DVD versie bekeken, die ik deze week toegestuurd kreeg door een Amerikaanse vriend.

Nog betere beeldkwaliteit, en met een aantal scènes erin die in de vorige versie die ik in huis had ontbraken.

Prachtig.