Genre: Actie / Western
Met onder meer: Franco Nero en John Saxon
6,2 (452)
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Plot Jonathan degli Orsi
Jonathan, die is opgevoed door beren en een indianenstam, keert terug naar de bewoonde wereld om zijn stam te redden van een oliemagnaat die het op hun territorium heeft voorzien.
Jonathan
Religious Mercenary
SpaghettiWestern
Opgenomen in Moskou
zie foto's
deze ultra late western is alleen in Italië uit op DVD
Heb alleen een van VHS overgezette 4: 3 versie. Zag nog geen Italiaanse dvd. Waar zag jij hem?
SpaghettiWestern
voor zover ik het kan lezen, heeft de DVD alleen een italo audio (geen subs dus)
zie italiaanse bol.com site en diverse italo DVD shops (via google)
Heb eindelijk een goede versie.
Interessant. Zoals zo vak bij Castellari hier en daar wat kranterig, maar is er genoeg leuks te zien.
Vroeg me af, hoe Enzo het voor elkaar heeft gekregen om weer een western te maken en plots wist ik het. De film probeert in te prikken op het succes van Dances with Wolves.
Glenn_r
kan iemand mij vertellen uit welke liedjes de soudtrack van deze film bestaat ? en waar is de film gekocht. Italiaanse versie is niet interessant.
Kan me geen liedje herinneren.
Zoek naar de Franco Cleef reconstructie dvd.
Jonesy
Geweldige trailer ben heel benieuwd naar deze film. Is dit dan de Laatste spaghetti western?
Jonesy
Nope zover ik kan vinden niet, cinecityplanet.com heeft een volgens velen wel goeie dvdr. kost je nog geen 10tje ga hem zelf ook even aanschaffen.
Jonesy
Veel negatieve en enkele positieve reacties gehoord dus verwachte er niet teveel van. Maar in tegenstelling tot velen kon ik de bijna een half uur durende introductie van Jonathan wel waarderen. En eerlijk gezegd vond ik het kijken naar een jongen dat speelt met een beer en opgroeid met ondertussen een franco die terugkijkt op zijn leven net zo interesant als de actievolle gedeeltes.
Het geheel doet wat filmstijl betreft erg denken aan keoma (oa Muziek waarin het verhaal vertelt wordt)
Gewoon een goeie film die zeker de moeite waard is en waarvan ik niet begrijp waarom hij zo onbekend is gebleven.
Meer dan prima. Tuurlijk, hier en daar wat rommelig en trekt vanaf halverwege echt wel hier en daar, maar buiten dat valt er genoeg te genieten.
Lakte
Enzo Castellari zijn laatse goede film! Castellari en Franco Nero werken nog één keer met elkaar samen en dat pakt erg goed uit. Een late moderne rassenwestern die gemaakt werd om mee te liften op het succes van Dances with Wolves.
Het verhaal is erg geslaagd en het ziet er allemaal erg goed uit. Het begin is meteen pakkend waardoor je er goed inzit. Waar in de jaren 60 en 70 veel dingen in Italiaanse films nep leken is dat in deze film niet het geval. Castellari is goed meegegaan met zijn tijd. Nero ziet er in deze film ook helemaal niet zo oud uit. Naast Nero speelt John Saxon hier ook een geniale badguy in!
De Duitse DVD die uitgegeven is onder de titel “Keoma 2” is van prima kwaliteit. De titel is erg begrijpelijk want er komen veel elementen uit Keoma terug is deze film. Officieel hebben beide films natuurlijk niks met elkaar te maken
Ik hoop in de toekomst nog op een mooie bluray. Verdiend deze film zeker!
Brix
- 19677 berichten