• 9.370.282 stemmen

Le Scomunicate di San Valentino (1974)

Horror / Erotiek | 93 minuten

Genre: Horror / Erotiek

Alternatieve titels: The Sinful Nuns of Saint Valentine / The Sinful Nuns of St. Valentine

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Sergio Grieco

Met onder meer: Paolo Malco, Jenny Tamburi en Françoise Prévost

Gesproken taal: Italiaans

Plot Le Scomunicate di San Valentino

Esteban en Lucita zijn verliefd op elkaar, maar omdat zij de kinderen zijn van twee rivaliserende families achten hun ouders een huwelijk onmogelijk. Lucita's vader plaatst haar in een klooster en klaagt hem anoniem aan voor godslastering. Esteban wordt daarop ter dood veroordeeld, maar hij slaagt erin te ontsnappen en zoekt zijn toevlucht in een nabij gelegen klooster - toevallig hetzelfde als waarin Lucita geplaatst is. Hij ontdekt daarbij dat de moeder-overste er wel heel vreemde praktijken op na houdt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Lucita Fuentes

Josefa de Olmeda

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Wat dit niet eens bij nacht van dre wansmaak bij Jan Verheyen (laatste editie) over die erotische nonnen?

avatar van Tanita

Tanita

Apart braaf filmpje met maar weinig 'erotiek' en het lijkt meer op de gemiddelde aflevering van 'Floris' met wat liefdescomponenten, de Spaanse Inquisitie en een klooster met dolgedraaide nonnen. Niet eens zo slecht, redelijk goed geacteerd, en aardig verhaaltje. 2.*

avatar van Tanita

Tanita

Friday the 13 th schreef:

Volgens mij wel.

Een IMDB-review uit 2008 "Recently a Belgian/Dutch distributor – to whom I'm very grateful – released a series of sleazy Euro-exploitation movies of the early 70's on DVD under the title "So Demented Cinema."

avatar van Fisico

Fisico

Leuk om eens meegepikt te hebben waarbij we eens een bende dolgedraaide nonnen aan het werk zien. Complotten, moorden en wat lesbisch gedrag. Het kon allemaal binnen de muren van San Valentino. Qua erotiek valt het heus wel mee, zowel in aantal als wat je ziet. De scènes die aan bod komen worden daarentegen wel gezien de labeling sensueel in beeld gebracht.

De poppen gaan pas echt aan het dansen wanneer de inquisitie zijn intrede doet en paal en perk wil stellen aan de ontucht in het klooster. De film kijkt lekker weg, maar ik vond de acteerprestaties daarentegen niet te fameus. Inhoudelijk redelijk met twee hoofdthema's. De één draait rond de voortvluchtige Esteban die net als de andere strijders weinig kaas heeft gegeten van zwaardvechten, en de andere plotlijn draait rond de manipulatieve en psychopathische abdis die verdeelt en heerst.

avatar van Fransman

Fransman

Onvervalste 'nunsplotation', lekker hoor, een genre dat uitgestorven lijkt, alleen Paul Verhoeven waagde zich er onlangs nog aan met 'Benedetta', wat voor mij niet had gehoeven. In deze goed gemaakte film zitten alle ingrediënten zoals het hoort: een Romeo en Julia-verhaal, een minnaar op de vlucht, moord, zwaardvechten, een klooster waar het niet pluis is, een moeder-overste die niet deugt, lesbische liefde, een vader die zijn dochter laat opsluiten, een paar blote borsten en natuurlijk de hardvochtige inquisitie, want de film speelt zich af in Spanje, al is het een Italiaanse productie.

Het wachten is natuurlijk op een flinke hoeveelheid leuke blote nonnetjes die het met elkaar doen of met een loslopende man. Nou, dat valt in deze film een beetje tegen. Af en toe een bloot borstje of een kleedje dat afgeworpen wordt, maar dat is het dan wel. Maar de scène waarin een groep nonnen levend ingemetseld wordt en in paniek raakt, is best bijzonder. Geloofwaardig geacteerd, en daarom een voldoende.

avatar van shrink

shrink

Goed geacteerd filmpje en geen goedkope B film. Verhaal is prima. Wel weinig bloot. .