• 9.371.552 stemmen

The Great Escape II: The Untold Story (1988)

Drama / Actie | 178 minuten (miniserie) / 93 minuten (videoversie)

Genre: Drama / Actie

Speelduur: 178 minuten (miniserie) / 93 minuten (videoversie)

Geregisseerd door: Jud Taylor en Paul Wendkos

Met onder meer: Christopher Reeve en Judd Hirsch

Plot The Great Escape II: The Untold Story

De film vertelt één van de gruwelijkste verhalen over de gevangenschappen in de concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Britse officier John Dodge wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog samen met nog vijftig mannen gevangen genomen door de nazi's. Als de executies in gang worden gezet, begint de onoverkoombare doodsangst. Maar dokter Thost helpt Dodge te ontsnappen aan de gruweldaden en ze vluchten naar Engeland. Dodge zet de overlevenden na de oorlog aan om de verantwoordelijke personen van de begane oorlogsmisdaden op te sporen.

Maj. John Dodge

avatar van =michael=

=michael=

Quido schreef:

Op dvd te krijgen ?

ja hij is beschikbaar op dvd.

hij staat bijvoorbeeld op ebay...

avatar van fasteddy57

fasteddy57

Ik heb deze film op vhs en al verschillende malen gekeken, waarbij ik van mezelf zeg dat dit een van de betere oorlogsfilm vind ,omdat ook word ingegaan op de vervolging en berechting van de misdadigers en natuurlijk en keur van goede acteurs, en ja jammer dat deze film niet uit is hier op dvd

avatar van Lakte

Lakte

Arrow heeft hem op 4k SDR uitgebracht als extra’s bij het eerste deel. Echt een prachtige master!

Het is een typische TV-film, niet slecht maar wel heel traag. Ook erg leuk om Derek de Lint voorbij te zien komen naast Christopher Reeve.