• 9.373.990 stemmen

Geregisseerd door: Yonfan

Met onder meer: Maggie Cheung, Chow Yun-fat en Koon-Chung Chan

Gesproken taal: Kantonees

Plot Mei Gui Di Gu Shi

Wanneer de ouders van Charles en Rose sterven zorgt Charles dat zijn zusje een goed thuis heeft. Rose is populair en heeft geen gebrek aan aandacht, maar echte liefde blijkt haar te ontglippen. Wanneer ze dan toch eindelijk iemand heeft gevonden loopt de relatie al snel op de klippen. Ontmoedigd vlucht Rose naar Parijs, in de hoop daar een nieuw leven te starten.

Vreemde romantiek.

Was Yonfan's eerste film nog een puur bandwerkje, begint er hier toch al iets van z'n eigen stijl in te kruipen. Toegegeven, eerder beperkt want het voelt wel zéér vertrouwd Hong Kong aan, maar er zitten toch wat rare accenten in de film.

Zo is er de dramatische wending na een frivool begin dat zo uit een 80s Jing Wong comedy zou kunnen komen. De film wordt plots een stuk dramatischer, waar het in het begin vooral erg luchtig leek te worden. Maar het is vooral het laatste deel, met de dubbelrol van Fat en het maffe einde dat erg uit de toon valt.

Anderzijds, het geeft deze film wel een beetje extras, want op een doordeweekse 80s Hong Kong romance zit ik doorgaans niet te wachten. Cheung en Fat doen het aardig maar écht sprankelen doen ze ook weer niet, audiovisueel valt er verder weinig te beleven in deze film. Maar die verwachting had ik ook absoluut niet.

Wel grappig om die vroege evolutie van Yonfan te zien, echt goede cinema levert het nog niet op maar in deze film zie je hem toch al z'n eigen weggetje proberen zoeken. Eentje voor de liefhebbers dus, al zijn die er niet al te veel geloof ik.