• 9.371.611 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Jeremy Freeston

Met onder meer: Jason Connery, Helen Baxendale en Graham McTavish

Plot Macbeth

Macbeth speelt zich af in Schotland in de 11e eeuw, in een wereld die bestaat uit grimmige slagvelden, desolate landschappen, dreigende kastelen en betoverde grotten. Hierin leven heksen, krijgers, huurmoordenaars en een beruchte koningin. De film verhaalt tegen deze achtergrond over moord, intriges en wraak, als een Schotse Lord de troon wil opeisen met behulp van zijn meedogenloze echtgenote.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Ik zou natuurlijk kunnen beginnen met het vertellen van de goede punten van deze film, maar aangezien deze er niet zijn, begin ik gelijk maar met de slechte punten.

Jason Connery mag dan wel de zoon van een acteur zijn, dat betekent nog niet dat hij ook echt een acteur is. Hij bakt er namelijk niks van als MacBeth. Ook Helen Baxendale als Lady MacBeth is vreselijk irritant. Er zitten totaal geen spannende scènes in, de vechtscènes zijn chaotisch en saai en de film duurt veel te lang. De muziek staat constant op herhaling en als er nou mooie muziek in deze film zat, zou dat niet erg zijn. Helaas is het muziek ook erg stom en irritant.

Al met al is dit niet veel goeds en heel veel fouts. Verspil geen twee uur met dit misbaksel! Je hebt vast wel wat beters te doen...

> 0.5*

avatar van Quido

Quido

Vreselijke film. De teksten werken totaal niet, op film. Bijzonder matig acteerwerk van de gehele cast. De beste van de slechste is zonder twijfel Helen Baxendale. Ook een belachelijke hekserij-uitbeelding. Lachwekkend zelfs. Heb regelmatig in een deuk gelezen (ondanks mijn pesthumeur, dat er al met al overigens niet beter op geworden is na dit misbaksel).

Enige positieve : de muziek (hoewel die op den duur ook begon te irriteren) en de cameravoering. In het begin had ik nog het gevoel dat er wel meer in zat, omdat de sfeer in de scenes goed getroffen was. Had hier mooie teksten onder geplakt en het was nog ontroerend en meeslepend geworden ook, maar helaas; de zinnen die hier uit werden gekraamd kwamen echt te nep over. Wellicht dat het op toneel wel werkt, maar op film totaal niet.

avatar van synesthesia

synesthesia

Inderdaad, de tekst was echt iets voor toneel. Ze hadden het boek misschien moeten moderniseren, want als je dialoog zo op film gaat zetten haal je elk tempo uit het verhaal.

Ondanks de zéér uitgebreide monologen en gesprekken van Lady MacBeth, werden haar motieven niet echt duidelijk. Het was machtswellust, maar waarom?

Je zou kunnen zeggen dat we gewend zijn aan snelheid in deze tijd van technologie, maar ik denk dat iemand uit Shakespeares tijd dit ook nog saai had gevonden.

avatar van spurs

spurs

Ik vond ook de kwalitiet van DVD erg slecht .

avatar van rensie32

rensie32

Ronduit slecht! Tweederangsacteurs met slaapverwekkende monologen. Het deed allemaal zo nep aan, van de heksen tot de teksten van de vrouw. Zeker geen aanrader!