• 9.370.356 stemmen

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Matt Mulhern

Met onder meer: David Schwimmer, Janeane Garofalo en Judah Friedlander

Plot Duane Hopwood

"When the odds are against you, your best bet is a second chance..."

Het verhaal over Duane Hopwood, een alcoholist die in een casino werkt in Atlantic City. Hij houdt nog altijd van zijn ex-vrouw en twee dochtertjes, maar heeft zich eigenlijk al neergelegd bij een bestaan in een alcoholische roes. Dan volgen er gebeurtenissen die zijn miserabele, maar verwachte, bestaan in één klap veel erger maken dan hij zich had kunnen voorstellen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik vond het wel een mooie film.

Beetje simpel, en makkelijk verhaal wat we allemaal wel eerder hebben gezien.

Maar acteerprestaties van David waren wel goed, en soms was het toch ook wel wat zielig.

En toch kan ik er niks aan doen dat ik in David altijd Ross zie van Friends, en dat is wel jammer soms...

Al met al een vermakelijke film.

avatar van stinissen

Gevoelige kleine film die goed uitbeeldt hoe een gelukkig huwelijk naar de klote kan gaan....

avatar van dulcinea

dulcinea

Verrassende rol van David Schwimmer, ik heb ook wel dat probleem dat ik altijd Ross zie maar eigenlijk vergeet je dat vrij snel in deze film

Het is vooral een echte film vind ik, geen flitsende verhaallijn of romantische scénes maar een realistische kijk op hoe alles kan fout gaan in het leven

Ik vond de film een aangename verrassing met toch wel een paar aangrijpende momenten, net doordat het allemaal zo sober wordt gebracht en nooit overdreven melig

***,5/*****

avatar van Margreet

Margreet

Bijzonder tragische film. Ik heb net gekeken en ben zeer gedeprimeerd geraakt.

Wat is hier komedie aan? Ik heb de film niet gezien.

avatar van Hemdale

Hemdale

De film bevat geen komedie.

Zal wel tragikomedie zijn dan. Want het komedie genre staat ook op imdb vermeld bij deze film...

Tja, ik heb de film al na een paar minuten uitgezet.

Had geen zin in geforceerd uitkijken. De film probeert op een irritante manier grappig te zijn en dit is drama waarbij de scriptschrijver voor de van-dik-hout-zaagt-men-planken aanpak heeft gekozen.

Stomme dialogen. Bij de scène waarbij ie (Duane) met z'n ex-vrouw praat over de voogdij was voor mij de maat al vol.

Ik geloofde David Schwimmer vanaf minuut 1 al niet.

avatar van LuCos

LuCos

kappeuter schreef:

Tja, ik heb de film al na een paar minuten uitgezet.

Dan kun je moeilijk een film goed beoordelen, niet?

Ik denk zelf dat deze film, net als met vele andere films, soms beter is als de mensen het zelf ook in hun eigen omgeving hebben meegemaakt...

Ik wil zeker kijken.

avatar van Antina

Antina

Ik vind het een mooie film, op zekere momenten was het bijna tragisch grappig. Ik vind dat David Schwimmer een overtuigende rol heeft neergezet, ik vind het altijd lastig om hem niet als Ross (Friends) te zien maar ik kon dat beeld nu redelijk goed loslaten door zijn overtuigende rol. Verder was de film wel vrij kort, 3.0*

avatar van soom

soom

Schwimmer in een dramatische hoofdrol? Oh, come on en doe me een lol. Dat was dus een complete miscast. Ik had steeds het idee dat Nicolas Cage hier veel beter gepast had. David is niet leuk, komt zelfs niet in de buurt van overtuigend. Dat krijg je ervan, had ie maar niet Ross moeten spelen. Dan verwacht je als kijker soortgelijke rollen. En hij kan het ook niet echt. Het komt niet natuurlijk over, dat hij probeert iets meer te doen dan romantische/grappige films. Zelfs Janeane kan het niet redden..

avatar van nightbreed

nightbreed

Bij vlagen boeiend maar als geheel een beetje onevenwichtig.

Het begin van de film is wat afstandelijk pas na ruim een half uur begon ik een beetje in de film te komen.

De cliches worden gelukkig wel grotendeels vermeden en het einde is in ieder geval niet zoetsappig of cliche.

David Schwimmer kan eigenlijk maar 1 typetje spelen, het klungelige en suffe typetje met een goed hart, en dat doet hij hier ook weer.

Het is dat de film maar 1 euro koste want een film met David Schwimmer laat ik bij voorbaat altijd al links liggen.

Ik denk dat hij nooit van dat Friends imago af zal komen.

avatar van 93.9

93.9

Zeer zeer irritante, slechte film.

Een doodzonde als je zo iets uitkijkt, terwijl er zo veel moois nog ongezien in de videotheek/winkel te vinden is.

avatar van Don Dijk

Don Dijk

Het valt inderdaad niet mee, deze film.

avatar van koko28

koko28