• 9.371.113 stemmen

The Jacksons: An American Dream (1992)

Muziek / Drama | 240 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Muziek / Drama

Speelduur: 240 minuten (miniserie, 2 delen)

Geregisseerd door: Karen Arthur

Met onder meer: Lawrence Hilton-Jacobs, Angela Bassett, Holly Robinson Peete

Plot The Jacksons: An American Dream

Serie waarin het ware verhaal van de meest invloedrijke familie uit de muziekgeschiedenis uiteengezet wordt, de Jacksons. De kijker maakt onder andere kennis met Joe Jackson, de tirannieke vader van een grote familie, die zijn kinderen vaak vernederde en mishandelde. Later herkende Joe Jackson echter ook het talent van Marlon, Jermaine, Tito, Jackie en Michael. De Jacksons worden gevolgd in de lange en harde weg naar succes, hun eerste ontmoeting met Diana Ross, de hits en de conflicten tussen Michael en zijn broers, tot de verzoening die resulteerde in een groots opgezette Victory Tour in 1984

avatar van Hannibal

Hannibal

Als je dit gezien hebt kun je misschien een beetje begrip krijgen voor de rare fratsen van Michael Jackson tegenwoordig.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Zal wel een goeie soundtrack bij zitten!

avatar van Justice4All

Justice4All

Slechte miniserie. Vond niet echt overtuigend verfilming (kort gezegd: SLAP VERHAAL) van de Jacksons-familie.

avatar van Waku

Waku

Er is al zoveel gezegd over de familie Jackson.

Maar deze film duikt diep in de leventjes van deze muzikale familie.De harde hand van pa, het succes en de tol van dit succes. De onderlinge verstandhoudingen, alles wordt belicht in dit 4 uur(!!!) durend verhaal.

Swingende biografie.

avatar van Action

Action

Ik heb die film op youtube gezien.

avatar van seanpuffy

seanpuffy

waar kan ik deze film vinden???? kan iemand mij helpen???

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

In augustus op SBS6, in de middag...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Heerlijke tv-film met natuurlijk een geweldige soundtrack. Verrassend overtuigend spel van de cast en een mooi tijdsbeeld.

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

mooie film, was vergeten dat ik em had gezien. tot het nieuws van vandaag/gisteren.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

RIP Michael.

avatar van Elise-Sophie

Elise-Sophie

Goede mini-serie! Ik moet erbij zeggen dat ik toch altijd liever naar echte documentaires kijk (met de echte mensen ipv acteurs) maar desalnietemin ben ik echt zeer te spreken over deze serie!

Vooral de oudere Michael! wauw, goed gedaan door Wylie Draper! (helaas kort daarna overleden aan leukemie)

avatar van clubsport

clubsport

Puik acteerwerk en wat een gelijkenis met de echte michael uit de jaren 80 .

Toch vond ik ook veel aspecten die behoorlijk onderbelicht bleven , zoals de muziek zelf en de totstantkoming van de nummers .

De overgang naar het album thriller en het succes daaromheen vond ik ook behoorlijk abrupt en verder pijnlijk onderbelicht .

Wat overblijft is dus veel drama en op een gegeven moment was ik daar wel een beetje klaar mee .