Genre: Muziek / Drama
Speelduur:
240 minuten (miniserie, 2 delen)
Geregisseerd door: Karen Arthur
Met onder meer: Lawrence Hilton-Jacobs, Angela Bassett, Holly Robinson Peete
Plot The Jacksons: An American Dream
Serie waarin het ware verhaal van de meest invloedrijke familie uit de muziekgeschiedenis uiteengezet wordt, de Jacksons. De kijker maakt onder andere kennis met Joe Jackson, de tirannieke vader van een grote familie, die zijn kinderen vaak vernederde en mishandelde. Later herkende Joe Jackson echter ook het talent van Marlon, Jermaine, Tito, Jackie en Michael. De Jacksons worden gevolgd in de lange en harde weg naar succes, hun eerste ontmoeting met Diana Ross, de hits en de conflicten tussen Michael en zijn broers, tot de verzoening die resulteerde in een groots opgezette Victory Tour in 1984
Hannibal
Als je dit gezien hebt kun je misschien een beetje begrip krijgen voor de rare fratsen van Michael Jackson tegenwoordig.
Justice4All
Slechte miniserie. Vond niet echt overtuigend verfilming (kort gezegd: SLAP VERHAAL) van de Jacksons-familie.
Waku
Er is al zoveel gezegd over de familie Jackson.
Maar deze film duikt diep in de leventjes van deze muzikale familie.De harde hand van pa, het succes en de tol van dit succes. De onderlinge verstandhoudingen, alles wordt belicht in dit 4 uur(!!!) durend verhaal.
Swingende biografie.
dutchtuga
Heerlijke tv-film met natuurlijk een geweldige soundtrack. Verrassend overtuigend spel van de cast en een mooi tijdsbeeld.
Regan_Robbie24
mooie film, was vergeten dat ik em had gezien. tot het nieuws van vandaag/gisteren.
Elise-Sophie
Goede mini-serie! Ik moet erbij zeggen dat ik toch altijd liever naar echte documentaires kijk (met de echte mensen ipv acteurs) maar desalnietemin ben ik echt zeer te spreken over deze serie!
Vooral de oudere Michael! wauw, goed gedaan door Wylie Draper! (helaas kort daarna overleden aan leukemie)
clubsport
Puik acteerwerk en wat een gelijkenis met de echte michael uit de jaren 80 .
Toch vond ik ook veel aspecten die behoorlijk onderbelicht bleven , zoals de muziek zelf en de totstantkoming van de nummers .
De overgang naar het album thriller en het succes daaromheen vond ik ook behoorlijk abrupt en verder pijnlijk onderbelicht .
Wat overblijft is dus veel drama en op een gegeven moment was ik daar wel een beetje klaar mee .