• 9.370.166 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Rod Hay

Met onder meer: Tony Barry, Grant Bowler en Polly Cheshire

Plot Change of Heart

De snelle reclamejongen Jason Sinclair heeft verkeerd gegokt op de Aziatische beurs. Hij verliest al zijn geld en stevent recht op een faillissement af. Gehaaid als hij is, grijpt hij het toeval aan om een uitweg te vinden. Hij start een campagne om geld op te halen voor een arm kind dat een nieuw hart nodig heeft. Het geld stroomt binnen, maar Jason krijgt voor het eerst last van zijn geweten. Bovendien raakt hij tot over zijn oren verliefd op de moeder van het kind. Precies op dat moment verduistert zijn accountant het ingezamelde geld en gaat er vandoor naar Brazilië. Nu moet hij kiezen: voor het meisje en haar moeder of voor zichzelf...

avatar van pjutter

pjutter

redelijk

avatar van Dk2008

Dk2008

Bitter weinig informatie is er over deze film te vinden. Image counts heb ik altijd zo'n vreemde titel gevonden en de dvd cover, dezelfde als de poster, vind ik ook lelijk.

Het "romantische komedie" genre is zo enorm groot dat ze op ruiljedvd.nl dit als apart genre gebruiken. Vooral de wat minder bekende films van dit genre, die dan ook vaak in de aanbiedingsbak te vinden zijn, kunnen toch enorm meevallen. Al vind ik deze dan weer tegenvallen. Soms leuke momenten maar niet zulke leuke spelers en de film is in zijn geheel nogal saai.

Het zijn eigenlijk twee verhalen die met elkaar verbonden zijn. Image Counts is de bedrijfsnaam. Change of heart duidt dan op het meisje die een nieuw hart nodig heeft en die het dochtertje is van de vrouw waar hij verliefd op is. 2.0

avatar van Boenga

Boenga

Het eerste half uur is bijna waardeloos; saai en rommelig, een oninteressante ver-van-m'n-bed bedoening.
Daarna komt er meer structuur in het verhaal, krijgen de personages meer kleur. Geen moment boven de grijze middelmaat, maar de acteurs doen wel hun best, en vooral het meisje (niet meer geacteerd na deze film) en haar moeder (bijzonder mooie dame) komen heel echt over.

Het sprookjesachtige happy end is té, en zorgt voor een net geen 5/10.