• 9.372.320 stemmen

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Scott Reynolds

Met onder meer: Martin Donovan en Joanna Going

Plot Heaven

"Every Seduction Is A Gamble."

Een architect moet de peperdure scheiding van zijn vrouw betalen en raakt in de financiële problemen. Gelukkig krijgt hij van een vriend de opdracht om zijn nachtclub helemaal te renoveren. Tijdens een bezoek aan de club maakt hij kennis met een transseksuele stripper, die beweert in de toekomst te kunnen kijken. De architect gelooft er niets van, tot een van de voorspellingen uitkomt...

avatar van wiekske

wiekske

heeele vage film. viel ongeveer na een half uur midden in de film, maar was uiteindelijk toch goed te volgen.

avatar van AHWA

AHWA

Vreemde film.

Heel weinig van verwacht, maar toch levert Reynolds hier een prima film af. Het onderwerp is een beetje saai, en de film moet even op gang komen, maar door het goede acteerwerk van onder andere Richard Schiff, die ik ken uit het fantastische The West Wing, en het sterke scenario [niet qua dialogen, maar meer qua opbouw/montage] wordt de film toch steeds beter, en het einde kent nog een goede verrassing die ik persoonlijk niet had verwacht.

Lage herkijkwaarde maar het scenario is te goed om hier een onvoldoende voor te geven, vandaar 3.0*

avatar van trebremmit

trebremmit

Tof neo noir filmpje wat vooral opvalt door de goede montage, heerlijk gedaan wat mij betreft, het zijn flashbacks maar dan net wat anders. De film is opgenomen in Nieuw Zeeland volgens imdb, en er spelen dan ook veel acteurs uit dat land in, maar de hoofdrollen zijn voor de Amerikanen. Wat ook opviel was de muziek, vooral in die laatste scene knalt Hey man, nice shot van Filter er hard in.

Verder is dit geen hoogvlieger, maar zeker wel de moeite waard en het zou best wat meer kijkers verdienen.