• 9.372.312 stemmen

Marco Polo (1982)

Avontuur / Drama | 480 minuten / 450 minuten (dvd)

Genre: Avontuur / Drama

Speelduur: 480 minuten / 450 minuten (dvd)

Oorsprong: Italië / Verenigde Staten / Japan / China

Geregisseerd door: Giuliano Montaldo

Met onder meer: Denholm Elliott, Ken Marshall en Burt Lancaster

Plot Marco Polo

Marco Polo was 17 jaar toen hij met zijn oom en vader afreisde naar China. Hun avontuurlijke reis door Azië duurde drie en een half jaar en leidde hen door onbekende woestijnen en inheemse steppes. Marco bleef 17 jaar in Peking als gast van Kublai Khan en won het vertrouwen en respect van de keizer, voor wie hij verschillende missies volbracht. Het is de verdienste van Marco, dat hij altijd de wilskracht had om de cultuur, taal en tradities van de mensen die hij tijdens zijn reizen ontmoette te eren en te leren.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

De komende maanden wordt de programmering op NostalgieNet uitgebreid met een aantal prachtige tv-series. Om te beginnen start op 29 maart de serie Marco Polo: het verhaal over de ontdekkingsreiziger Marco Polo die in 1261 op zijn 17e met zijn oom en vader naar China trok. De reis voerde hen langs onbekende woestijnen en steppes en bracht hen na 3 ½ jaar in het nog onbekende Peking. Marco Polo bleef 17 jaar in Peking als gast van keizer Kublai Khan, won diens vertrouwen en volbracht voor hem verschillende missies. Dit boeiende verhaal langs cultuur, tradities en natuurschoon wordt tot leven gebracht in de prachtige tv-serie.

Marco Polo is in 6 afleveringen van 1,5 uur vanaf 29 maart iedere zondag om 20.30 uur te zien op NostalgieNet.

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Weet er iemand waar deze op DVD te verkrijgen is. (als hij al op dvd is in belgie of nederland)

Heb deze ooit eens op school gezien tijdens enkele lessen geschiedenis, maar heb er daarna niets meer van gehoord. Iemand?

avatar van Timecop

Timecop

A.L.I.E.N schreef:

Nu op internet....

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Heb hem overslaatst op VHS (dubble-box) gevonden in een kringwinkel. (Hier zocht ik nu toch al zo'n 3 jaar naar.)

Het is een hele lange zit, maar het loont echt de moeite. Een verhaal over avontuur, macht, onwetendheid en vriendschap. Zeer mooi in beeld gebracht met ongelooflijk sterke muziek van "good old" Ennio Morricone. Ook de acteurs waaronder O.A.: Ken Marshall, Burt Lancaster, Denholm Elliot, Anne Bancroft, Leonard Nimoy, F. Murray Abraham, David Warner, Tony Vogel en Ruocheng Ying, deden het meer dan uitstekend.

Een echte aanrader, deze Mini-serie/Film!

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Heeft iemand de nederlandse "digitaly remastered" DVD versie (uit 2008) van deze serie in bezit?

avatar van Tarkus

Tarkus

Ondanks de cast met vele grote namen is dit maar een saaie film.

Ik heb al betere versies van dit verhaal gezien, en ook vorig jaar, 2014, is er nog een nieuwe reeks over verschenen die welllicht wel beter zal zijn dan deze.

Het is allemaal nogal traag gebracht en verveelt op de duur, 450 minuten is té lang in deze omstandigheden.

Heb trouwens de digitaal gerestaureerde versie gezien, maar van de restauratie is weinig of niets te merken.

avatar van misterfool

misterfool

Jeugdsentiment. Een prachtige miniserie met de meesterlijke muziek van Ennio Morricone. Het trage tempo heeft mij nooit gestoord. Integendeel!

avatar van jan

jan

Beginstuk erg langdradig en eigenlijk ook niet zo interessant. Daarna prima. Muziek vond ik eerder irritant dan mooi….