Guns of Diablo (1964)
Genre: Western
Geregisseerd door: Boris Sagal
Met onder meer: Charles Bronson, Susan Oliver en Kurt Russell
Plot Guns of Diablo
"ACTION - PACKED ADVENTURE !"
Linc Murdock leidt een groep kolonisten naar het westen. Wanneer zij in Devilscup een tussenstop maken ontmoet Murdock zijn vroegere geliefde Maria weer, van wie hij dacht dat ze door de Macklin-broers was doodgeschoten. Aanvankelijk lijkt Maria niets meer voor Murdock te voelen, totdat de Macklins proberen alsnog met Murdock af te rekenen.
Linc Murdock
Carey Macklin
Mendez
Ray Macklin
Dogie Hogan
1-stem. Nou, misschien komen er snel meer stemmen: dinsdagnacht (30 jan.) bij de ARD, 0.20-01.35u.
Brix
- 19677 berichten
Niet al te sterke western, die bestaat uit twee aan elkaar geplakte TV afleveringen uit de serie The travels of Jamie McPheeters.
Dat titelpersonage wordt vertolkt door de jonge Kurt Russell, die ook op jeugdige leeftijd duidelijk al over acteer talent beschikte.
In deze compilatie film is het echter Charles Bronson die de hoofdrol heeft.
De beeldschone Susan Oliver speelt diens geliefde.
Voor mij blijft het een groot vraagteken waarom deze actrice het nooit echt gemaakt heeft, want haar uiterlijk doet dat van menig bekendere ster verbleken.
Ik had deze film al vaker gezien, op TV, maar heb vandaag de zojuist verschenen dvd gekocht, voor een zacht prijsje.
Maar ik had graag wat meer betaald voor een betere beeld en kleur kwaliteit.
Dit is niet echt om blij van te worden.
Barfly
Bronson is nu eenmaal niet een acteur die overloopt van verschillende expressies op zijn gezicht, het zou hem in deze film wel degelijk geholpen hebben om enige sympathie op te wekken voor de held. Als hij aan het eind overhoop geschoten zou zijn, was het mij ook prima.
Een vlak gespeeld verhaal derhalve, die ook nog eens weinig te bieden heeft qua actie.
Susan Oliver en Kurt Russell spelen met meer vuur, maar zijn te weinig in beeld (vooral Russell).
De kwaliteit van de dvd is slecht. Een wazig, korrelig beeld en fletse kleuren.
ps. Hier staat een duur van 90 minuten. Volgens mij haalt het de 80 minuten niet eens. (Even nagekeken, maar na 75 min. verschijnen de eindcredits.)
dionj
De kwaliteit van de dvd is slecht. Een wazig, korrelig beeld en fletse kleuren.
De A-Film dvd is inderdaad gruwelijk slecht van kwaliteit en de speelduur is ongeveer 75 minuten.
bustel
Ik heb deze dvd film gekocht op DVD, uitgebracht door A-Film. Ik ben eigenlijk diep teleurgesteld wat de beeldkwaliteit betreft, dit zouden ze zo toch niet mogen verkopen, dit komt de film ook niet ten goede!
movierobert
Eens met bustel, ik heb hem ook op dvd gekocht, en kwaliteit is zeker niet bepaald goed! Ook al speelt Bronson mee de film blijft zwak. Kurt Russel speelt inderdaad al erg goed op jonge leeftijd.
Film is geloof ik ook ingekort, niet alleen dat die maar 75 minuten duurt inplaats van 90 minuten er leek ook af en toe een stukje uitgeknipt te zijn.
Brix
- 19677 berichten
Tja, het blijft toch een knip-en plakwerkje van twee samengevoegde TV afleveringen van de serie 'The Travels of Jamie McPheeters'.
In die serie draaide alles eigenlijk om Kurt Russell (Jamie)
(De poster hierboven is bijna leuker dan de film)
Maar die beeldkwaliteit is inderdaad een aanfluiting.
mr rumson
Aan deze film wil ik niet te veel woorden vuil maken .
Maar het was slecht,zowel de kwaliteit van de dvd als de film zelf.
Misschien als de kwaliteit van de dvd goed was dat ik er dan nog een half of een punt bij had gedaan .
Dat ze dit hier nog durven te verkopen .
Er zijn meer dan genoeg westerns die wel goed zijn maar die brengen ze hier in Nederland niet uit .
Het zal wel komen omdat Charles Bronson er in mee speelt .
Grindhouse62
- 2065 berichten
In begin van de avond Night of the Bloody Apes uit 1969 gekeken en vervolgens de fantastische film Class of 1984 uit 1982 gekeken, die ik uiteraard al meerdere keren heb gezien. Hij blijft ijzersterk verveelt nooit. Voor mij persoonlijk al een cultfilm. Ga hem zeker in de toekomst weer kijken. En als afsluiter van de avond heb ik Guns of Diablo uit 1965 er nu al een tijdje opstaan en ik wist dus niet dat dit 2 delen uit een westernserie was. Beeldkwaliteit van mijn versie was ook niet denderend, maar er viel naar te kijken. Al met al toch een fijne filmavond gehad.

Spaanse film 'Nowhere' is één van de meest gestreamde niet-Engelstalige Netflix-films ooit

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de geprezen misdaadserie 'Animal Kingdom'