• 9.375.363 stemmen

Geregisseerd door: Imtiaz Ali

Met onder meer: Deepika Padukone, Ranbir Kapoor en Javed Sheikh

Gesproken taal: Hindi

Plot Tamasha

"Why Always The Same Story?"

Tara en Ved leren elkaar onder ongewone omstandigheden kennen op Corsica en ontwikkelen al snel gevoelens voor elkaar. Ze organiseren over het hele eiland Tamasha’s: Indische films met dans en zang in het Indische Marathi. Maar aan Tara's en Veds vakantieromantiek komt abrupt een einde. Vier jaar later ontmoeten ze elkaar opnieuw.

Tara Maheshwari

Younger Ved

Tara's Brother

avatar van beavis

beavis

Opvallend sterke Bollywood film. Pas de eerste die ik zie van Imtiaz Ali, dus ik kan eigenlijk niet echt iets over zijn stijl zeggen, maar het lijkt alsof hij opzoek is naar een mengvorm van de standaard Bollywood musical extravaganza en romantiek met meer art-house achtige edges. Niet alleen wordt er af en toe opvallend gebruik gemaakt van digitale fotografie die op een mooie manier contrasteert met de overall glossy stijl, maar ook het verhaal en hoofdpersonage Ved hebben wat meer diepgang dan ik zou verwachtten. Zowel de 'pop' kant als de 'art' kant komen mooi samen zodat je tegelijkertijd krijgt wat je verwacht van Bollywood, maar ook iets om misschien nog wat langer van na te genieten.

Er is weer een romance, met de gebruikelijke ups, downs en happy end. Maar meer dan dat gaat het om Ved die zijn hele leven poogt om een goede ingenieur te worden en later te zijn, terwijl hij in zijn hart vooral verhalen wilt vertellen. De verhalen die hij in zijn jeugd verslond en de verhalen die hij zelf creëert, zoals op zijn vakantie in Corsica wat uiteindelijk een laatste vluchtpoging bleek voordat hij zijn 'robot' rol aanneemt om de maatschappij te dienen. En hiermee is ook de hele film een ode aan het vertellen van verhalen en de klassieke romances van bijvoorbeeld Romeo & Juliet, Ram & Sita of Khosrow & Shirin. Ik loop altijd wel warm voor dit soort odes

Het is verder niet gelijk een meesterwerk. Mensen die normaalgesproken wat 'problemen' hebben met de Bollywood stijl, zullen deze hier ook zeker tegenkomen. En de film is zodanig rond Ved opgebouwd dat de rol van Deepika Padikone misschien wel juist weer wat te oppervlakkig overkomt. Zij blijft zonder echt logische motivatie rustig jaren op haar held wachtten... Maar goed, Ved is hier de verhalenverteller en deze romance is voor hem natuurlijk net zo sprookjesachtig als de eerder genoemde klassiekers

avatar van McSavah

McSavah