• 9.372.440 stemmen

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Camillo Teti

Met onder meer: Brett Baxter Clark, Jeff Moldovan en Julie M. Carlo

Plot Cobra Mission 2

Wanneer een huurling nog een laatste missie aanneemt in de Caribbean, om vervolgens met pensioen te gaan, krijgt hij hierbij de hulp van een aantal andere huurlingen. De collega-huurlingen blijken echter stuk voor stuk verraders te zijn, en zij doen er alles aan om de missie te doen mislukken.

Ravenstein

Zopas gekocht, moet de film nog zien.

Producer is Fabrizio de Angelis (zie ook 1990: I guerrieri del Bronx, Fuga Dal Bronx en de Fulci-films Lo Squartatore di New York, E tu vivrai nel terrore - L'aldilà en Zombi 2 om enkele van de "bekendere" prenten te noemen die hij ook produceerde).

avatar van LaRusso

LaRusso

is het uit op DVD (die zoek ik)

of heb je een VHS?

Ravenstein

Gekocht op VHS. Nog niet tegengekomen op DVD.

avatar van newG

newG

Het doet deugd dat mensen de VHS nog niet vergeten zijn

Ravenstein

Gisteren gekeken en nu vlug een bespreking schrijven voor ik hem vergeten ben!

Cobra Mission 2 is nu zo'n typisch voorbeeld van een film die zeker niet goed te noemen is, maar ook niet echt slecht is. Het is zo'n film die je bekijkt en eigenlijk meteen weer vergeten bent.

Er gebeurt niets in deze film dat er voor zorgt dat hij je bijblijft. En nochtans hebben de schrijvers hun best gedaan, want we gaan van verrassend plotwending naar verrassende plotwending. Of in elk geval, Gianfranco Clerici en Vincenzo Mannino (die apart of samen oa ook I Predatori di Atlantide, Cannibal Holocaust en Lo Squartatore di New York neerpenden) hadden toch voor ogen dat ze het verrassend wilden maken.

Voor dit soort Italiaanse actiefilms heeft Cobra Mission 2 een redelijk "complex" verhaal, maar interessanter of boeiender wordt het er spijtig genoeg niet op.

Daar komt nog eens bij dat hoofdrolspeler Brett Clark de uitstraling heeft van een schotelvod en de actiescenes te goedkoop zijn om indruk te maken. De film heeft duidelijk te lijden onder het gebrek aan budget.

En langdradig dat deze film is! Waarom altijd persé films willen maken van 90 minuten? Van mij mag het gerust korter zijn.

Kijk naar die oude Universal horrofilms, die deden het in iets meer dan een uur en dat was door het trage tempo soms al te lang.

Per slot nog even iets over de regie van Teti. Die is niets speiaals, maar slecht werk levert hij niet, dat is ook al iets.

Spijtig genoeg is Cobra Mission 2 niet onbedoeld grappig, zoals andere italiaanse B-films uit die periode dat soms wel zijn. Dat had het kijken er een pak leuker op gemaakt, want nu gaat het er maar serieus aan toe.

Voor een leuke Italiaanse B-actiefilm uit de jaren '80 is men beter bij de films van Margheriti of Castellari.

avatar van Nusi

Nusi

Kunne we deze film nog ergens zien ofzo of ergens kopen ofzoo???

avatar van ipman-99

ipman-99

"Cobra Mission 2" ... " !!!

Fantastische Actiefilm (Sequel) !!! Dit is alweer een heerlijke variant op film(s) als "Rambo" !

Ik kan er niet genoeg van krijgen !

Opnieuw heerlijke dialogen, geweldige over the top ouderwetse actie die vooral bestaat uit heerlijke

vuurgevechten en explosies ! Je moet ervan houden van deze Italiaanse Actiefilms waar er een overvloed aan is !

avatar van Quentin

Quentin

ipman-99 schreef:

geweldige over the top ouderwetse actie die vooral bestaat uit heerlijke

vuurgevechten en explosies

Vraag me af welke film jij hebt gezien, er gebeurt amper iets in de ruim 80 minuten die deze film telt. Eerste deel was wel een fijne actieprent, maar bij deze kostte het me moeite om wakker te blijven.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Quentin schreef:

Ik snap iets niet want deel 1 heet in Duitsland: ''Die Rückkehr der Wildgänse'' een terugkeer dat ze na 10 jaar terug gaan naar het gebied en dit is deel 2 (Cobra Mission) en moet toch eigenlijk deel 1 zijn?