• 9.373.561 stemmen

Noma My Perfect Storm (2015)

Documentaire | 100 minuten

Gesproken taal: Albanees, Deens, Engels, Frans, Spaans en Zweeds

Releasedatum: 26 mei 2016

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Noma My Perfect Storm

"A documentary about the world’s most celebrated restaurant."

Documentaire over het leven en de passie van René Redzepi chef-kok van restaurant Noma in Kopenhagen. Na eerder failliet te zijn gegaan is hij hard bezig met zijn weg terug naar de top en behaalt hij voor alweer de vierde keer de titel ‘beste restaurant ter wereld’. Redzepi staat bekend om zijn ongewone culinaire aanpak en dan met name op het gebied van ingrediënten. Zo hoef je niet raar op te kijken als je een bord vol mieren of zelfs levende garnalen krijgt voorgeschoteld. Pierre Deschamps volgde de kok maar liefst drie jaar lang en toont zijn ups en downs.

Vanaf 26 mei te zien in de bioscopen (September Film)

avatar van Biosguru

Biosguru

Op de een of andere rare manier, als er zo abstract gemekt wordt over iets, kan het eigenlijk ook net zo goed over bergklimmen gaan. Klinkt wat maf, maar ik denk dat je de helft van de quote's zo ongewijzigd in een bergklimfilm kan mikken.

avatar van thomzi50

• 1991 berichten

Inderdaad, erg abstract, en hoewel het onderwerp interessant is, verzandt deze documentaire eigenlijk vanaf minuut in kitscherige zelfpromotie - ' My Perfect Storm' lijkt wel een langgerekte reclamespot, mijn hemel, waarom is dit ooit gemaakt? (En waarom heb ik dit in hemelsnaam uitgezeten?)

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

thomzi50

El Bulli: Cooking in Progress (2010)

Probeer deze eens. Gewoon camera erop en laten zien hoe men eten verzint in het lab, dit bereidt en een avondje in het restaurant als slot. Zonder quotes, alleen een registrerende camera. Heerlijk.

avatar van thomzi50

• 1991 berichten

Dank mjk87. Ik ga kijken!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Uiteindelijk ging dit weinig over het eten maken. Jammer, dat vind ik nu net het meest boeiende. Je ziet wel af en toe wat stukken uit de keuken en hoe men gerechten proeft en bedenkt, maar dit is meer het reilen en zeilen in een bedrijf dat aan de absolute top staat dan specifiek een topkeuken. En ook dat gaat meer naar (inderdaad) zelfpromotie (met steeds heel vervelend Redzepi die in de camera praat) dan een mooie beklijvende en informerende docu. De plaatjes aan het begin zeker waren wel mooi geschoten en er zat ook wel een en ander interessants in, maar te weinig op die 100 minuten. 2,5*.

avatar van des1

des1

Ha, lekker een bordje levend grut, en mag ik daar dan extra veel voor betalen nadat ik 3 jaar op de wachtlijst heb gestaan?