• 9.370.166 stemmen

Spider-Man: The Dragon's Challenge (1979)

Actie / Avontuur | 92 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: The Chinese Web

Geregisseerd door: Don McDougall

Met onder meer: Nicholas Hammond en Robert F. Simon

Releasedatum: 10 februari 1983

Plot Spider-Man: The Dragon's Challenge

"The Amazing Super Hero Battles the Masters of Kung-Fu"

Wanneer een rijke Chinese zakenman wordt vermoord, valt de verdenking op drie mariniers. Om de speurtocht naar de drie buiten de instanties te houden wordt journalist Peter Parker ingezet. Een klus waarbij zijn geheime identiteit, die van Spider-Man, goed van pas komt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Peter Parker / Spider-Man

aimane

ik ben niet echt dol de tekenfilm van spiderman de films zijn heel vet

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ben het hellemaal met je eens.

Maar zonder de tekenfilms en het verhaal had Sam Raimi het misschien nog niet zo ver kunnen schoppen!

avatar van as

as

JohnWilliams schreef:

Ben het hellemaal met je eens.

Onzin. Raimi had het wat mij betreft allang ver geschopt. Hij had al een zeer lange geschiedenis voordat hij aan de Spider-Man films begon.

avatar van dvd-me

dvd-me

aimane schreef:

ik ben niet echt dol de tekenfilm van spiderman de films zijn heel vet

Helemaal mee eens!

avatar van dominion

dominion

Volgens mij is dit geen tekenfilm.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Deze film is een stukje beter dan de voorganger Spider man strikes back. Het niveau van deze film is stukken beter en het verhaal loopt gewoon lekkerder. Actie van de film zit er ook wel tof in en de rest van de film mag er weer wezen. 3,0.

avatar van FilmFan897

FilmFan897

Deze film is iets minder dan de andere Spider-Man films.
Spider-Man Strikes Back was al niet zo speciaal van wat ik heb gezien/gehoord en deze film is nog iets minder.
Het verhaal is iets minder, Peter moet naar Hong Kong omdat J.J.J (zijn baas) zijn vriend gevaar loopt om neergeshoten te worden, hij was één van de drie soldaten die iets heel belangrijks wist dat andere soldaten niet wisten.
Eenmaal aangekomen in Hong Kong wordt Peter met de rest van de hoofdrolspelers aangevallen en word J.J.J's vriend ontvoerd.
Peter moet met de dochter van de ontvoerde soldaat achterhalen waar hij zich bevind.

Een film met een matig verhaal, weinig actie en waar ik me wel soms bij verveelde.

avatar van teigertje

teigertje

• 2075 stemmen

Deze derde classic film, is de leukste van deze drie Spiderman films met Nicholas Hammond die de hoofdrol als Spiderman weer vertolkt, wat hij verdienstelijk deed.

Zeker voor die tijd.

De special effecten moet je doorheen kijken,die zijn ook als de vorige twee flink verouderd.

Maar dat was de techniek in die tijd.

Deze is avontuurlijk en entertained en de beste van deze drie classics.