• 9.373.987 stemmen

Many Rivers to Cross (1955)

Komedie / Western | 94 minuten

Genre: Komedie / Western

Geregisseerd door: Roy Rowland

Met onder meer: Robert Taylor, Eleanor Parker en Victor McLaglen

Gesproken taal: Engels, Duits en Frans

Plot Many Rivers to Cross

"KENTUCKY ADVENTURE in CINEMASCOPE"

Pelsjager 'Buffelhuid' Gentry is niet echt een type om te trouwen, maar wanneer hij onder schot wordt gehouden kan hij er niet langer onderuit. Dus trouwt hij met de aantrekkelijke Mary Stuart Cherne. Wat hem betreft is het huwelijk echter geen lang leven beschoren en hij maakt zich snel uit te voeten. Wanneer Mary echter het slachtoffer dreigt te worden van een gevaarlijke indianenstam beseft Gentry dat ze de vrouw van zijn leven is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Ik weet niet, waarom ditmaal de in elkaar gedrukte lange poster is goedgekeurd; zal zsm de one-sheet indienen.

avatar van stinissen

Dogie_Hogan schreef:

Is beter deze lijkt nergens op.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

stinissen schreef:

Is beter deze lijkt nergens op.
Hi Henk, deze wacht op approval!

avatar van trebremmit

trebremmit

Opzich best een vermakelijke film ware het niet dat Eleanor Parker een vreselijk irritante rol speelde, wat een ergernis gaf dat. Het komedie element stond me ook enorm tegen, eerst een paar indianen afknallen en daarna moet er weer wat humor in, het paste totaal niet bij elkaar.

Toch zit er wel een fijne sfeer in en doet Robert Tayler het wel goed.

avatar van Barfly

Barfly

Wat een oervervelende film. Zelden zulke mooie plaatjes verpest zien worden door onbenullig acteerwerk en afschuwelijke humor. Tenenkrommend ergerlijk.

Eleanor Parker spant de kroon met overdreven toneelachtig vertoon. Er is een stuk van de film waarin ze geen rol speelt en dat is dan gelijk een verademing. Helaas duurde dat geluk maar kort.

avatar van mrklm

mrklm

Eleanor Parker blaast deze komisch bedoelde western wat leven in, maar Robert Taylor stelt teleur in een film die probeerde het succes van Seven Brides For Seven Brothers te herhalen, maar nog niet in de schaduw kan staan van dat meesterwerk. Het gekibbel tussen een traditionele pelsjager en de eigenzinnige, jonge vrouw die vastbesloten is zijn hart veroveren, levert slechts sporadisch leuke momenten op maar het gebrek aan chemie tussen de twee hoofdrolspelers en het gevoel dat je het allemaal al eens hebt gezien (in betere films) doen de film de das om.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

mrklm schreef:

Merkwaardige vaststelling, ik had er een totaal ander gevoel bij, en beide hoofdrolspelers klaarblijkelijk ook

Ze hadden off-screen een relatie.

Over hun drie films samen (inclusief deze dus) zei men zelfs:"Their on-screen chemistry was explosive!"

avatar van clubsport

clubsport

De flm heeft wel zijn vermakelijke momenten maar is verder niet zo heel byzonder , en ik kon me best goed voorstellen dat hij niks met haar te maken wilde hebben al is het eind natuurlijk weer wel heel voorspelbaar .