• 9.369.475 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: John Howard en Justin Simmonds

Met onder meer: R. Eric Huxley, Janus Blythe en Lise Romanoff

Plot Spine

"He is looking for Linda ... and that could be anybody!"

Een psychopaat achtervolgt ziekenverzorgsters, en steekt ze dood. In zijn zieke geest, denkt hij dat al zijn slachtoffers een vrouw uit zijn verleden zijn, genaamd Linda. De politie doet er alles aan om te verhinderen dat hij nog meer moorden pleegt.

Lawrence Ashton

Carrie Lonegan

Leah Petralla

Leo Meadows (as Antoine Herzog)

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Het bekende recept, maar toch iets dat ik wil zien.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Broddelwerk.
Het is een SOV film, dus allereerst is het camerawerk opvallend slecht. Soms wat shaky, omdat iemand hem handheld gebruikt. Erg vaak scenes waarin mensen half uit beeld verdwijnen, omdat de camera op een statief staat. En dan vinden de makers het soms ook nog leuk om wat met het in- en outzoomen te spelen.
Niet alleen dit komt de film niet ten goede. Zo is het acteerwerk ook belabberd. Janus Blythe, bekend uit films als de originele 2 Hills Have Eyes, The Centerfold Girls en Phantom of the Paradise, is het meest bekende gezicht dat ertussen zit. Ze doet het alleen niet veel beter dan haar collega. Het laatste segment van de film is namelijk met haar, een collega zuster en de moordenaar.
Dit segment duurt trouwens ook tergend lang. Hierdoor komen er zelfs nog scenes voorbij waarin de moordenaar de krant zit te lezen en een soort ontbijt gaat houden met de dames.
De politieman die aan de zaak werkt komt achter de identiteit van de moordenaar door met een computer te zoeken en word op het einde behoorlijk random vervangen door een collega.
Ik kreeg al een beetje het idee dat men het op een snuff film wilde doen lijken en die poging aan het einde om het een "waargebeurd verhaal" te doen lijken bevestigt dit vermoeden.
Slecht, echt heel slecht. Ik heb wel meer SOV films gezien, maar nog nooit was een dergelijke prent zo slecht dan deze.
Niet voor niets een vergeten film.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ja, sommige SOV's kunnen saai zijn, maar dit is toch wel een van de ergste. Een moordenaar die het heeft gemunt op verpleegsters omdat een verpleegster genaamd Linda zijn moeder of zoiets dergelijks niet goed had verzorgd (aan de oorzaak zou liggen aan de dood van de moeder), dat is eigenlijk het plot. Als dit nu nog eens resulteerde in spannende of gory scènes, maar helaas krijgen we hier niet veel van te zien.