Meatcleaver Massacre (1977)
Genre: Horror
Alternatieve titels: The Hollywood Meatcleaver Massacre / Revenge of the Dead / Evil Force
Geregisseerd door: Evan Lee
Met onder meer: Larry Justin, Bob Mead en Robert Clark
3,7 (968)
Plot Meatcleaver Massacre
"An occult film so terrifying it will never be shown on TV!"
Professor Cantrell is een specialist op het gebied van zwarte magie en occultisme. Tijdens een college krijgt hij ruzie met één van zijn studenten, Mason. Nog dezelfde avond dringen Mason en drie vrienden het huis van de professor binnen. Op gruwelijke wijze vermoorden zij het gezin van de professor. Cantrell overleeft de aanval en wordt zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Vanaf zijn ziekbed roept hij een eeuwenoude demon op. Deze moet wraak nemen op Mason en zijn vrienden.
On-Screen Narrator
Detective Shaye
Boy in Mask
Japie Mol
- 1994 stemmen
Het is dat ik deze film cadeau heb gekregen!!!!
brrrrrrrr............wat slecht 0,5*
SSeagal
aardige gore scenes, maar nergens spannend. Sfeer was er nauwelijks, het deed me niet veel, maar ach het was uit te kijken, *1/2
kneuckeretto
zelden zoveel slecht acteertalent bij elkaar gezien.
echt een jaren '70 film met veel oranje bloed enzo...
davy_p
heb deze film voor 4 euro op dvd gekocht en van heel mn horrorcollectie is dit veruit de slechtste. ook al lijkt de titel wel iets,niet kopen! rommel!
Vascago
Slechtste film die ik ooit gezien heb. Kan helaas niet lager gaan dan 0.5 ster. Wat een troep. Titel klonk idd wel leuk. Volgens mij lag die in een bakje met 5 dvd's voor 10 euro. Maar dan heb ik nog 2 euro teveel betaald.
ToNe
Christopher Lee poogt nog om dit prul met een pro- en epiloog een notie van mysterie en occultisme mee te geven, maar het blijft debiel.
Een professor in occulte zaken geeft college over een Keltische demon. Deze 'wreker' kan worden opgeroepen door een vers uit te spreken.
Zou hij nu niet moeten verschijnen, professor? vraagt een scherpe studente.
Antwoordt de professor dat de spreuk natuurlijk wel in Gaelic uitgesproken moet worden. Die omnipotische wezens zijn wel erg kieskeurig met hun taaltjes!
stephan73
De proloog en de scenes na afloop van de film zijn er overduidelijk aangeplakt, want het lijkt erop dat Christopher Lee geen idee heeft voor welke film hij is ingehuurt.
De film die volgt is erg leuk, en een typisch voorbeeld van de Grindhouse cinema. Onzinnig, bloederig en sleazy. Precies zoals het hoort.
Het verhaal stelt niet veel voor, en deed me enigzins denken aan Patrick. Maar persoonlijk vondt ik deze beter.
Erg leuke effecten en originele moorden, alleen komt dat hele Meatcleaver Massacre niet terug in de film. Geen moorden met een meatcleaver en een echt massacre is het ook niet (3 moorden door de gestoorde moordenaars en 3 door de geest Morak, die door de professor is opgeroepen).
FatMike
- 1976 stemmen
Meatcleaver Massacre is een ietwat misleidende titel die veel
horrorfans op het verkeerde been zet(te). Het klinkt alsof je naar
een slasher gaat kijken, maar is niet helemaal waar.
Grappig is dat de meatcleaver nergens voorkomt.
Wat betreft de massacre: er vallen genoeg slachtoffertjes
het een bloedbad te noemen. Een bovennatuurlijk bloedbad wel te verstaan.
De opening en afsluiting zijn o.k. daar ik liefhebber ben van de
prachtvent Christopher Lee, maar zijn toegevoegd als verkooptruuk.
Wat mij betreft totaal onnodig, want ook zonder Lee zou ik
Meatcleaver zeer vermakelijk vinden. De scenes vol occulte zaken zijn fijn rommelig geschoten, de moorden hier en daar bloederig
en acteerwerk lekker lamlendig.
3,5 Ster.
movie acteurs
Nadat we in het begin een erg saai verhaal moeten aanhoren door Lee, komen er daarna ook geen echte hoogtepunten. De moorden zien er vreselijk amateuristisch uit in dit goedkope werk. De film is uiteindelijk nog wel te pruimen. Een titel spreekt soms meer aan dan de film zelf, dit is er ook zo eentje. Van mij krijgt ie niet meer dan een 2,0.
Phantasm
Je moet dan wel in het zwarte magie en occultisme geloven, ik niet dus, hoe verzin je het allemaal.
alexspyforever
Introductie en epiloog werd gedaan door Hammer horroricoon Christopher Lee maar dit voegde niets toe. Het is een slasher met demonische elementen. Het gegeven van een demon die door een slachtoffer wordt opgroepen om de moordenaars te straffen is best wel interessant. De uitwerking is echter te slecht om er verder veel woorden aan vuil te maken.
80&90’s Nostalgia
Gezien op de bluray van 101BlackLabel.
Waar heb ik in vredesnaam naar zitten kijken.. Het is dat ik deze lijn van 101 spaar, anders had deze linea recta in de vuilnisbak beland.
1 ster voor Christopher Lee die de proloog- en epiloog deed, al heeft dit verder niks met de film te maken. Lijkt wel of ze dit als deleted scene uit de Hammer Vault hebben gekregen en er in geplakt hebben..
Snel vergeten dit gedrocht.

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie