• 9.370.277 stemmen

La Signora della Notte (1985)

Erotiek / Drama | 90 minuten

Genre: Erotiek / Drama

Alternatieve titels: Angelina / Lady of the Night

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Piero Schivazappa

Met onder meer: Serena Grandi, Fabio Sartor en Emanuela Taschini

Gesproken taal: Duits en Italiaans

Plot La Signora della Notte

Simona is getrouwd met Marco, die zo verliefd is op zijn werk dat hij zijn vrouw verwaarloost. Simona neemt wraak op Marco door iedere seksuele fantasie van vrienden en vreemden uit te voeren, hoe gevaarlijk ook. Marco komt hier achter en speelt hetzelfde spelletje. Dit gaat lang goed totdat Simona één risico te veel neemt en aangevallen wordt door een onbekende man. Maar is deze man echt een vreemdeling?

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

In het kader van internationale vrouwendag mag deze klassieker niet ontbreken, waarin duidelijk wordt uitgelegd waar emancipatie voor hoort te staan: je door wildvreemden serieel laten rapen, wat flinke klappen krijgen en uiteindelijk terugkeren naar je hubby !

Het moge duidelijk zijn dat dit prulletje het niet van zijn verhaal en al evenmin van zijn production values moet hebben, draait louter en alleen om het lichaam van Serena die vrijwel de hele film door geheel of halfnaakt rondhupst, en als ze niet bezig is met sex ronddartelt in eighties aerobics outfits, ze speelt dan ook een aerobics instructrice.

Helaas is haar sullige echtgenoot Sartor niet zo verslaafd aan sex als zij, ze weet dan ook niet meer waar ze het zoeken moet van begeerte die haar uitgebluste vent niet meer kan bevredigen. Dit verandert als ze door een wildvreemde op straat wordt sufgeneukt, waarna ze het licht ziet en haar ware roeping volgt, haar vent dumpt en zich voortaan nog slechts door iedere vrijwilliger laat volpompen. Ook lesbianisme komt natuurlijk aan de orde, zij het niet zo uitvoerig als ik zou willen ( p.s.: de titel verwijst naar de Lesbia van Catullus ! ).

Voor de duidelijkheid: het betreft hier niet eens een erotico thriller, al zou dat stalkingsgedoe iets anders kunnen doen vermoeden. Nog sterker: het blijkt uiteindelijk een kerstfilm voor het hele gezin te zijn !

Hoogtepunt was ongetwijfeld de fellatio scène met de jager en zijn buks op het schijthuis, waarin Serena een t-shirt draagt met als opschrift : let's get physical ! .

Maar dat is toch te weinig om deze bagger te verheffen tot iets dat de moeite van het integraal bekijken waard zou zijn. Hij is wel gereleased met Engelse dubs n.b. in de UK, men ging er prat op dat deze versie ongecensureerd is, maar wat kan een huidige kijker dat eighties hairy snatch mediumcore gedoe nog schelen- zeker als je bedenkt dat de meest expliciete scène zich afspeelt op ...de stoel van een gynaecoloog.

De gebruikelijke eighties zgn. opwindende saxofoontoeter score werd geleverd door de gebroeders de Angelis.

avatar van Fransman

Fransman

Ik ben het dit keer volmondig eens met pippo il buffone en neem zelfs geen aanstoot aan zijn doorgaans wat ongepolijste bewoordingen, want mij viel deze film ook niet mee. Zelden een film gezien waarin een vrouw zo vaak verkracht werd als in deze film en het nog fijn scheen te vinden ook. Tel daar nog een serie jaloerse mannen bij, een stalker en een gynaecoloog die zijn handen niet thuis kan houden en het plaatje is compleet. Een zeer foute film; erg Italiaans, erg macho en erg dom. Heb me daar behoorlijk aan zitten ergeren.

Maar anderzijds... de tieten van Serena Grandi zijn natuurlijk wel goud en de rest van haar fysiek doet daar niet voor onder . Bovendien kan ze ook nog redelijk acteren. Die scène waar pippo al naar verwees, waar onze heldin op het toilet door een jager wordt 'bewerkt' met een buks is wel degelijk erotisch te noemen. Het opschrift op het T-shirt had ik gemist (ik beheers het Italiaans niet), maar dat zouden meer meisjes mogen dragen, vooropgesteld natuurlijk dat ze iets hebben om in dat T-shirt te stoppen....

avatar van Theunissen

"Stick it in me! Push him hard into me!"

Deze Italiaanse Erotiek / Drama film heb ik puur en alleen gekeken vanwege het meespelen van de mooie rondborstige hoofdrolspeelster Serena Grandi, die ik afgelopen zondag nog zag in de Italiaanse Horror / Thriller film "Le Foto di Gioia (1987)", waarin ze ook een aantal keren topless te zien is. En in deze "La Signora della Notte" (oftewel "Lady of the Night") zie je haar nog vaker naakt en dan ook regelmatig van top tot teen. Serena Grandi is ook duidelijk het grote pluspunt (twee eigenlijk ) in deze film.

De film volgt het verhaal van Simona (Serena Grandi), een aerobics instructrice die zich gevangen voelt in haar huwelijk met Marco (Fabio Sartor), een luchtvaartingenieur die zijn werk boven zijn huwelijk stelt. Op zoek naar opwinding en passie raakt ze verstrikt in een reeks seksuele avonturen die haar leven drastisch veranderen.

Het verhaal onderzoekt thema's zoals seksuele bevrijding, verlangen en de gevolgen van impulsieve keuzes. Simona's zoektocht naar avontuur leidt tot een reeks gebeurtenissen die haar relaties en persoonlijke identiteit onder druk zetten. Een cruciaal moment in de film is wanneer Simona wordt verkracht door een onbekende man, wat haar gedrag en keuzes verder beïnvloedt.

Serena Grandi levert een sterke vertolking van Simona, waarbij ze de complexiteit van haar personage overtuigend neerzet en natuurlijk is ze ook regelmatig naakt te zien en dat al binnen twee minuten als ze naakt in de nacht uit bed stapt, iets aantrekt en daarna buiten op het balkon gaat staan (dan stopt ook het beeld, hoor je filmmuziek en zie je de namen van de cast en filmmedewerkers voorbijkomen) en dat is de verwijzing naar de filmtitel, die je dan ook in beeld te zien krijgt. De film speelt zich ook grotendeels af in de avond / nacht.

In "Le Foto di Gioia" werd Serena Grandi nat door regen en zag je goed haar grote borsten in haar door regen doorweekte kleding en ook in deze film wordt ze weer nat door regen (als ze buiten op het balkon spullen wilt redden voor de regen) en zie je haar daarna naakt als ze de natte kleding uittrekt en gaat vrijen met Marco in een stoel.

Na circa 19 minuten wordt ze dan voor het eerst verkracht (ze laat het overigens gewillig toe) door een onbekende jonge man (Sergio Guidi). Als Simona namelijk avonds haar hondje Cockie uitlaat, ziet ze in een auto een man neuken met een vrouw. Als de vrouw dan Simona ziet en kent, schrikt ze en stapt ze uit de auto en loopt ze weg en is de man boos op Simona. De man zegt dan ook tegen haar:

"It's only your fault bastard! Why was she scared? And I ask a simple question! You are gorgeous!"

Als Simona dan weg rent naar huis, volgt de man haar tot in de lobby van het appartementencomplex. Hij trekt daar dan haar kleren uit en verkracht haar dan op een tafeltje, waar ze dan met een hand een raampje kapot slaat. Terwijl ze verkracht wordt zit Marco in het appartement naar een oude zwart / wit bokswedstrijd te kijken. Na de verkrachting gaat Simona dan haar verwonde hand verzorgen en stapt ze daarna naakt in bed (waarin Marco al ligt te slapen).

Na circa 30 minuten wordt ze min of meer weer verkracht (ook weer gewillig) en nu door een man (Maurizio Rocchi) op een toilet met een kleiduifgeweer, waarbij Simona de man al eerder was opgevallen tijdens een etentje met Marco in een restaurant en ook heeft zij hem gezien bij het schieten op kleiduiven. De man verkracht haar dan met het kleiduifgeweer (wrijft ermee over haar borsten via haar T-shirt met daarop de tekst "Get Physical", stopt het tussen haar benen en houdt het voor haar mond, waarna Simona het geweer begint te pijpen), waarna de man gepijpt wordt door Simona (die dan op haar knieën zit) en hij het kleiduifgeweer achter haar nek houdt.

En na circa 51 minuten wordt ze buiten bij een bar verkracht (wederom gewillig) door een man, te weten Ettore (Alberto Di Stasio) die een oogje op haar heeft, met wie ze samen op stap is met Marco en Ettore's vriendin Valeria (Emma Gugliotta). Als Marco dat dan ziet, slaat hij Ettore in elkaar en daarna slaat hij Simona herhaaldelijk hard in het gezicht en dumpt hij haar. Naderhand komen ze natuurlijk weer bij elkaar.

Terwijl ze uit elkaar zijn snoept Marco ondertussen van de jonge vrouw Marisa (Emanuela Taschini) die hij neukt op een stoel aan een tafel en daarbij zien we dan ook Emanuela Taschini naakt. Marco heeft daarna als Marisa vertrekt een flashback over Simona, waarbij we hen zien vrijen in een auto (daar heeft mijn openingszin betrekking op) en waar Simona dan een bierfles in zijn kont stopt. Dat krijg je natuurlijk wel niet te zien, maar je hoort Marco wel even schreeuwen

En Simona gaat ondertussen uit met een dokter, te weten Giulio (Stanko Molnar), die nog bij zijn moeder woont en daarom gaat hij samen met Simona naar zijn praktijk, waarin o.a. een gynaecologenstoel staat en waarin Simona gaat liggen na circa 75 minuten. Ze doet dan van te voren haar haar slipje uit (houdt wel haar rode jurk aan), gaat dan even op de stoel zitten en daarna liggen, stopt daarna één voor één haar benen in de beenspreiders en daarna zien we goed haar zwart behaarde vagina onder haar rode jurk.

Na circa 79 minuten gaat ze weer naar Giulio, maar dit keer voor een onderzoek of ze nog kinderen kan krijgen en gaat ze weer in de gynaecologenstoel liggen met haar benen in de beenspreiders en gaat Giulio haar vagina onderzoeken (hij doet dan ook latexhandschoenen aan) welke je helaas wel niet te zien krijgt Na circa 81 minuten wordt ze dan nog voor de laatste keer verkracht door een man (wiens hoofd je niet te zien krijgt), die zich verstopt heeft in het appartementencomplex, in haar woning op de vloer, die daarna weer vertrekt en haar naakt achterlaat en die man blijkt uiteindelijk Marco te zijn geweest.

Als Simona dat te weten komt via zijn achtergelaten identiteitsplaatje komen ze weer samen en hebben ze een gezellig etentje tijdens kerstavond, waar we dan Serena Grandi ook voor het laatst naakt zien als ze op de badkamer is en Marco binnenkomt en haar nachtkleding (waaronder ze niets meer draagt) optilt en ze daarna in de woonkamer op de grond gaan neuken en daarbij zie je dan na circa 88 minuten voor het laatste de borsten, billen en vagina van de fraaie Serena Grandi, waarna de film na 90 minuten is afgelopen. Ze zeggen dan nog beiden tegen elkaar "Merry Christmas" en buiten hoor je dan de kerkklokken luiden.

Tussendoor zien we Serena Grandi overigens nog een aantal keren naakt en dat o.a. na circa 15 minuten als ze uit de douche komt na een gegeven fitnesstraining en waar we dan ook nog wat andere vrouwen naakt zien. En ook zien we haar na circa 37 minuten masturberen op bed, nadat Marco haar genegeerd heeft met het bekijken van een technisch tijdschrift. Als Marco haar dan ziet masturberen, begint hij haar te beffen en te te neuken.

De cinematografie van Giuseppe Ruzzolini draagt bij aan de sensuele sfeer van de film, met zorgvuldig samengestelde beelden die de emotionele toestand van de personages weerspiegelen en de regie van Piero Schivazappa zorgt voor een visueel aantrekkelijke film en dat van de eerste tot de laatste minuut.

"La Signora della Notte" is een Erotiek / Drama film die de grenzen van erotische cinema verkent, met een focus op de innerlijke conflicten van een vrouw die op zoek is naar bevrediging buiten haar huwelijk. Visueel mocht de film er ook wezen en bevat ook sterke acteerprestaties van de mooie rondborstige hoofdrolspeelster Serena Grandi. En vanwege haar krijgt de film van mij ook een ruime voldoende.