Jesus Christ Superstar (2000)
Genre: Muziek
Geregisseerd door: Gale Edwards
Met onder meer: Glenn Carter, Jerome Pradon en Renee Castle
Plot Jesus Christ Superstar
"Jesus Sings!"
Musical over de laatste week van Jezus. In die week trekt Jezus Jeruzalem binnen. Hij is heel snel ongekend populair, maar met zijn preken roept hij de vijandigheid van de Joodse religieuze leiders op.
Jesus Christ
Simon Zealotes
First Priest
Ralfke
- 2075 stemmen
Ik heb hem op TV toch nog moeiteloos uit weten te zitten, maar deze remake had niet gehoeven. Al zaten er wel een aantal heftige (moderne) scenes in.
Stem verlaagt naar 1*. Voegt echt helemaal niets toe aan het orgineel.
elmo
ik vond hem dus wel goed.
Heb hem net op tv gezien en heb nu voor de eerste keer jesus christ superstar gezien. De oude versie vond ik niks en heb hem dus ook nooit afgekeken. maar deze vond ik gewoon mooi. Misschien omdat ik een musical fanaat ben!! maar toch!!!!
hoefijzer1990
ik ben heeeeeeeeeeeel erg verrrrrrrrlllliiiiiiiiiieeeeeefd op die die dat lekkere ding die simon speelt in de moderne jesus christ superstar
elmo
tony vincent bedoel je???
Is nog een super goeie zanger. moet je maar eens op zijn site kijken. www.tonyvincent.com.
hij heeft trouwens ook super goeie liedjes.
in de musical in engeland speelde hij trouwens judas. maar jah!!!
Teskuh17
Gewoon niet om aan te horen.. Ik heb nog nooit zo'n slechte vertolking van Jezus gezien.. Afgrijselijk.. Ik denk, dat als je de versie van 1973 mooi vind, deze je niet bevalt.. en andersom ook niet..
Teskuh17
Ik neem mijn woorden terug.. na het zien, zonder gedachten aan 1973.. Is hij toch wel erg mooj. Tony Vincent is overigens heel erg goed (maar beter als Judas moet ik zeggen) en ja.. Glenn is ook heel goed (ik weet niet wat me bezielde toen ik dit hierboven zei..)
MaryCorleone
Grote fan van JCS maar deze remake laat ik links liggen... afschuwelijk
Grote fan van JCS maar deze remake laat ik links liggen... afschuwelijk
waarom? zou ik graag willen weten
Lennert
Ja, inderdaad minder dan het origineel... Maar de aankleding, de personages (Judas en Caiaphans zijn anders, maar nog steeds erg goed), en nog steeds de weergaloze muziek maken dit een geslaagde remake.
Oh ja, waar ik bij de andere versie Herodotus altijd doorspoel laat ik hem hier staan, Rik Mayall he
****
sammiey
ik vond het wel een leuke film
vooral die muziek vond ik wel leuk maar het wel op het laatst ook wel irritant want dan zat je zeg aar in het stukje en dan komt er weer muziek enzo..
-Jennifer-
Erg mooie film/musical, ook erg mooie muziek en mooi gemaakt! Ik zie de film/musical graag!
U-96
- 2070 stemmen
Dan moet je vooral de versie uit 1973 kijken, in plaats van dit ding.
litjens999
van mij kreeg het origineel een 5
dit hergebruikte theezakje eigenlijk een 0
Heeft er iemand een teiltje voor mij ?!?!
dionj
ik vond het orginele een hele goede film en wat ik van deze zag vond ik geweldig
soom
Meer kleurrijk dan de originele film, maar toch heeft deze film wel iets wat hij mist. Misschien omdat het binnen is opgenomen, het mist iets aan sfeer naar mijn idee. En deze film mist een geweldige zangeres als Yvonne Elliman, die in de versie uit 1973 een geweldige vocale prestatie neerzette. Dus deze film is wel leuk, maar mist net dat beetje extra. Ik heb nu 3 versies van Jesus Christ Superstar gezien, deze, de originele film en de Nederlandstalige musical.
Lennert
Ik begrijp dat mensen deze versie veel minder vinden dan het origineel uit 1973, maar deze film is op muzikaal vlak perfect opgepoetst en aangepast aan onze hedendaagse standaard, zonder de intensiteit van het origineel te verliezen. Daarnaast ziet de film er veel meer uit als een echte film of toneelstuk dan het origineel, wat er dankzij de hippiecast in de tussentijd wat gedateerd uitziet. De achtergronden zijn veel mooier en het verhaal is vele malen levendiger in beeld gebracht.
Dat Ted Neeley en Carl Anderson superieur zijn aan de twee acteurs die Jezus en Judas hier spelen is absoluut waar, slechts Pilatus, Petrus en Caiaphas vond ik beter dan de originele zangers/acteurs. Dat betekent overigens niet dat Glenn Benton bijvoorbeeld een minder acteur is, gewoon een minder zanger.
Semsoethot
Buitengewoon goede musical, qua sfeer niet te vergelijken met de film uit 1972 maar ik kan ze desnoods achter elkaar zien. Vooral de rol van Judas (Jerome Pradon) springt er uit. Een remake die iets toevoegd. Zeker 4 sterren waard.
anne J
Wat een belachelijk film. Ik heb toen het reclame was bij andere programma's steeds stukjes gekeken bij deze. Nou, nou, niet om aan te zien gewoon. De originele versie (die ik misschien al te vaak heb gezien) is sowieso niet aan te tippen ,maar de gids zei dat JCS uit 2000 ook een aanrader was.
Als ik de hele film had gezien was ik waarschijnlijk niet verder gekomen dan een 1* (of 0.5*!), maar omdat ik alleen stukken heb gezien en niet de gehele film ga ik niet stemmen.
Ik heb toevallig bijna al de stukken gezien van Judas en later Judas' verraad, bij Pilatus (die zweepslagen o.a.), aan het kruis en? King herodes geloof ik. Wat doen al die rare SM-pakjes in de film en de space/ruimte achtige decors. En die zangstemmen! Niet om aan te horen, o mijn god. Wat een afgang. Wat een schande voor de originele JCS
Flipman
Deze film bewijst wel dat Jesus Christ Superstar an sich nog helemaal niks aan kracht heeft ingeboet. Sommige mensen storen zich aan het TV-studio element en daarin kan ik me ook wel vinden. Dat doet misschien een beetje afbreuk.
Toch blijven de performances geweldig en ik vind het tof om te zien dat het nog verder naar de moderne tijd is verplaatst qua enscenering in plaats dat men ervoor koos om die tot de jaren zeventig te blijven beperken.
Wel is het zo dat in de zang op sommige momenten iets teveel nadruk wordt gelegd. In Pilate's Dream, bijvoorbeeld. Emotionele scène, maar misschien iets TE. Dat kan echter niet op tegen het feit dat zijn vertolker een prachtige en indrukwekkende stem heeft. Dat geldt ook voor vele anderen, vooral Annas en Caiaphas.
De raad waar laatstgenoemde de voorzitter van is beschikt bovendien over TV's die hen op de hoogte houden van alles wat er gebeurt en dat zette me aan het denken -evenals een citaat uit de tekst van de slotsong: wat als Christus ten tonele was verschenen in deze tijd van massacommunicatie? Genoeg stof voor een goed verhaal, lijkt me
!
De opnamelocaties van de originele film maken deze gelijk indrukwekkender, maar ik vind deze productie lang niet zo slecht als hier vaak wordt beweerd.
fappie
- 2005 stemmen
Mijn broer heeft deze een keer gekocht. Ik vond de zang wel erg goed. Voor de rest is de sfeer een beetje anders, maar ik vond het wel ok.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod