Verborgen Gebreken (2004)
6,4 (176)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 28 oktober 2004
Plot Verborgen Gebreken
Een alleenstaande, licht dementerende oude vrouw (Henny Orri), gaat op reis om de as van haar overleden broer uit te strooien bij het familiehuis in Schotland. Het tienjarige meisje Chris (Priscilla Knetemann) veroorzaakt tijdens een vakantie met haar familie een ongeval dat haar grote broer noodlottig lijkt te worden. Tijdens haar vlucht door Schotland kruist haar pad dat van de oude vrouw. Naarmate de buitenwereld hen meer op de hielen zit, ontstaat er een hechte band tussen hen beiden.
Exclusieve preview op MovieMeter:
Klik op foto voor uitvergroting.

Knetemann plays Chrissy with a toughness and maturity far beyond her years and Orri is deeply affecting as the frail old woman who clings to the past. Each suffers from deep emotional scars characterized by profound guilt and unfulfilled longing. The beautifully photographed deep blue-greens and greys of the Inner Hebrides provide the perfect foggy dreamscape for this emotionally fraught story of family, love, secrets and memory.
Mooie maar loodzware film. Het einde zit nog steeds niet helemaal lekker. Ik weet niet hoe dat in het boek is, maar mocht van mij wel iets minder open, zegmaar.
Opzich wel een mooie poster.
Beetje EO, eerlijk gezegd.
Rutgers
Nou, super film toch! Een oscar inzending zou ik zeggen. Wist je trouwens dat ze 3 eindes hebben geschoten......
Captain Pervert
Is die Priscilla Knetemann dochter van?
Verder lijkt deze film mij totaal niets; echt weer één van die cultureel verantwoorde subsidietrekkers die mijn beeld van de Nederlandse film dusdanig hebben vertroebeld dat ik de goede, interessante maar bovenal: vermakelijke producties er bijna niet meer tussen zie.
Verder wens ik iedereen die zich wel tot deze film aangetrokken voelt uiteraard veel plezier.
Hou toch op met dat gedoe over subsidietrekkers. Dat zijn de publieksfilms die hier gemaakt worden ook, hoor.
Rutgers
Verborgen gebreken is betaald van een filmprijs die Paula had gewonnen met een andere film... En een gedeelte is betaald door schotse producent..Dus dat subsidie trekken valt wel mee...
Jonge Agnes (4) is dochtertje van Paula, Priscilla niet.
Denk niet dat die filmprijs zoveel geld gegenereerd heeft. Kan me niet anders dan voorstellen dat deze film voornamelijk betaald is door gemeenschapgeld. En daar is niks mis mee.
wobro
Goed gemaakte film: camera, akteurs, kinderakteurs allemaal eerste klas. Scenario zwak, het drama van de hoofdpersoon speelt zich af in het verleden en krijgen we alleen in FB's; bovenal vraag je je in de loop van de film af wat de noodzaak van deze film is. Die ontbreekt, vandaar dat er maar 3 man en een paardenkop komen kijken. Zelfs voor een tv film is er niet voldoende. Jammer. Toch een 3 voor de kwaliteit van de uitvoering.
Wel jammer dat Van der Oest nog geen publiekstrekker heeft gemaakt. Bij Zus&Zo zat het tij tegen, maar waar blijven de drommen lezers van het gelijknamige boek van deze film?
Bij De Tweeling en Discovery of Heaven genereerde dat al veel bezoekers.
wobro
kappeuter, je praat als een filmproducent. Zo gaat het dus blijkbaar niet. Gelukkig maar dat het publiek zich niet zo makkelijk laat strikken.
Webby
Vandaag toch maar even gaan kijken in de bios. Zonder voorkennis, kende het boek niet.
Wat een eerdere poster al melden is dat het misschien wat te mager is qua verhaal. Alle thema's blijven wat op de oppervlakte. Er mocht wel wat explicieter op ingegaan worden.
Verder erg genot van het spel. Dat was gewoon top. Ook de kinderen waren naturel en spontaan.
Camerawerk van Bert Pot was prachtig, zoals altijd eigenlijk
neo
Van der Oest maakte er een film van die er visueel prima uitziet, met veel mooie plaatjes. De muziek van Merkies is ook prima, acteerwerk ook niks over te klagen en de film kijkt lekker weg. Het probleem is echter dat het drama van de film mij niks deed, er was praktisch geen echt gevoel bij, net als de onderdrukte emoties van het meisje Chris. 2.5 sterren
Tegenvaller.
Verborgen Gebreken heeft een zeer ongeloofwaardig verhaal. Het uitganspunt is dat al.
Dat is iets waar je je overheen kunt zetten, als de plotontwikkeling maar consistent is en de film trouw is aan eigen principes.
Dat is maar ten dele zo. De film weet toch te veel onlogische en ongeloofwaardige wendingen op elkaar te stapelen, met als climax een zo nodig nog absurder einde.
Van films met erg veel flashbacks ben ik nooit zo'n liefhebber, ook al is het in deze film vrij functioneel.
Henny Orri acteert erg goed. Haar acteerprestatie is qua niveau zelfs enigszins vergelijkbaar met de twee dames op leeftijd in De Tweeling.
De kinderen acteren middelmatig. Je hebt vaak het idee dat ze een toneelstukje opvoeren.
Het camerawerk van Bert Pot is erg goed, hoewel de openingsscène wat geforceerd overkomt. De Schotse landschappen zijn erg mooi en erg mooi gefotografeerd.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Ik heb dit boek een jaartje of wat geleden gelezen. Ik kreeg opeens de DVD onder ogen. Deze gaan we dus eens eventjes bekijken. Het boek vond ik in ieder geval goed. Hopelijk vind ik de film zelf beter dan de reacties die hier staan..
dorieke
Ik heb het boek jaren geleden gelezen. Ik vond het een heel goed boek..
Ik zit alleen heel erg te twijfelen of ik deze film wel wil zien! Grote kans dat 't tegenvalt..
dorieke
Ik heb de film gezien, en het viel mij alles behalve tegen.
Ik vond 't prachtig. Prachtige omgeving. Goed verhaal (hoewel op sommige gebieden toch wat ongeloofwaardig, maar dat vond ik niet vervelend). Ik vind dat het boek op een hele leuke manier verfilmd is. Je kon wel duidelijk zien dat de film op een boek gebaseerd is; de verhaallijnen, de flashbacks, het einde, etc.
Ik had verwacht dat 't wat saai zou zijn, maar dat viel me mee.
Een aanrader als je 't mij vraagt.
olano
Ik heb de film gezien, en het viel mij alles behalve tegen.
Ik had verwacht dat 't wat saai zou zijn, maar dat viel me mee.
Een aanrader als je 't mij vraagt.
Inderdaad prachtige film, goed verhaal, mooie acteerprestaties door de volledige cast. 4* En zeker en vast een aanrader voor wie van goede Nederlandse film houd.
Matige film. Vooral belabberd acteerwerk van de twee kids (vooral de oudtste). Pluspuntje zijn de mooie plaatjes van Pot, maar daarmee redt ie de film niet. 2*
moviefreak#1
Weet iemand toevallig waar ik deze DVD (een beetje voordelig en zonder creditcard) kan kopen want bij die vergelijkDVD-link hierboven krijg ik niet echt geweldige resultaten
Niriath
Het boek van deze film is een van mijn favoriete boeken ooit! en ik wist niet eens dat er een film over was gemaakt! zeker dat ik hem ga kijken vanavond!
sten
zeer vage film, heb hem gisteravond gekeken en vraag me nog steeds af waar het nog eigenlijk over moest gaan:S
geef hem 1* ster voor de mooie omgeving. het verhaal was niks
tijmengozer
robertus65
Hele behoorlijke verfilming, zonder overdreven sentimenteel of sensationeel te zijn. Dat jonge meisje
speelde prima en had al snel mijn sympathie met die welgemikte trap tegen die muis. Dat zal wel een protestbrief opgeleverd hebben van Marianne Thieme.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'