• 9.371.928 stemmen

Dabide no Hoshi: Bishôjo-gari (1979)

Erotiek / Horror | 100 minuten

Genre: Erotiek / Horror

Alternatieve titels: Beautiful Girl Hunter / Star of David: Beauty Hunting / Star of David: Hunting for Beautiful Girls / 堕靡泥の星 美少女狩り

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Noribumi Suzuki

Met onder meer: Shun Domon, Hiromi Namino en Asami Ogawa

Gesproken taal: Japans

Plot Dabide no Hoshi: Bishôjo-gari

"A masterpiece of immoral Eros, a movie of Masaaki Sato's dramatic manga made by Norifumi Suzuki of 'Torakku yarō'!"

Op de vlucht voor de politie dringt een man het huis binnen van rijke industrieel en zijn vrouw. Hij bindt de man vast en verkracht zijn vrouw. Later blijkt de vrouw zwanger te zijn van de verkrachter en ze baart een zoon. Haar echtgenoot wil het kind niet accepteren en mishandelt hem regelmatig. Als de jonge Tatsuya meerderjarig is en zijn ouders zijn overleden, ontpopt de jongen zich tot een gruwelijke seksbeluste moordenaar. Hij ontvoert jonge vrouwen die hij opsluit en martelt in een kelder van het grote huis. Dan besluit hij contact te zoeken met zijn biologische vader. Die is nog in niets veranderd. Zo vader, zo zoon.

Machiko / Jun's assistant(杉本町子)

Tokie / Tatsuya's mother(神納とき江)

Tatsuya Jinno(神納達也)

Yumiko / Takayuki's daughter(宮原由美子)

Yasuhisa / Tatsuya's stepfather(神納康久)

Kiyomi / Kidnapped girl(西崎清美)

Saeko / Genpei's mistress(中里佐恵子)

Genpei Hirukawa / Tatsuya's father(蛭川源平)

Momojirô Hoshi(運転手)

avatar van ghostman

ghostman

Als je van oude zieke Japanse films houdt, dan moet je Beautiful Girl Hunter zien!

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Dit is een tamelijk zieke bedoening, daar geef ik xgogax gelijk in. Een emmertje heb ik nochtans geen gebruik van hoeven maken, al scheelde dat soms niet veel.

Uitstekend gefilmd met een bizar, maar toch redelijk uitgewerkt verhaal over een jongeman die onmiskenbaar ge(estelijk mis)vormd werd door een afschuwelijk verleden... en daar nog lang niet klaar mee is. En het verleden ook niet met hem. Dan wordt er nog van alles bij gehaald, van de Holocaust tot een Duitse herder en van famieliemoraal tot het popster-schap.

Ik heb deze een paar weken geleden gezien en weet nu nog nauwelijks wat ik er verder over kwijt moet. Een heftige, provocerende film die me nog lang zal bij blijven, dat in ieder geval.

3,5*.

avatar van misterwhite

misterwhite

Saaie film

Ik las overal dat deze film zo erg sick is. Ik had er totaal gaan moeite mee, ik had meer moeite om wakker te blijven en mijn aandacht bij de film te houden. Ik was zo blij dat deze na 100 vreselijk trage minuten gedaan was.

Het shockerende was echt niet zo boeiend, ze deden ook heletijd hetzelfste. En dat kwam soms ook echt nep over. Ook veel overbodige scénes.

Acteerprestaties waren lachwekkend dat zorgde gewoon voor nog meer frustraties.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Ik was er helaas ook niet zo kapot van maar dat kan natuurlijk ook komen omdat ik de afgelopen week bijna alleen maar Giallo's heb gekeken op you-tube en dan raak je natuurlijk verwend.

avatar van Onslaught

Onslaught

Aardige film.

Voor sommigen zal dit zeker schokkend zijn, maar voor de kenners is het standaard Japans exploitation werk. Het verhaal is niet heel boeiend, maar bevat wel wat aardige scenes.

avatar van Fransman

Fransman

Dit zou de meest zieke en gruwelijke exploitation en horror zijn die in Japan is gemaakt, las ik in diverse kritieken. Ben er dus maar even goed voor gaan zitten. Nou, mooi dat ik halverwege de film in slaap gesukkeld ben. De rest heb ik later maar bekeken. Maar het werd niet beter. Dus helemaal eens met de reactie van misterwhite. Het is gewoon een saaie film.

De film begint met de gijzeling en verkrachting van een ouder echtpaar door een indringer. De vrouw raakt daardoor zwanger van een zoon, die door de stiefvader slecht wordt behandeld. Als hij meerderjarig is en zijn ouders zijn overleden blijft hij in hun huis wonen en zoekt contact met zijn biologische vader. Samen gaan ze op ramkoers om jonge vrouwen te ontvoeren en te martelen.

Raar verhaal natuurlijk en niet erg geloofwaardig. De uitvoering oogt nogal amateuristisch, er wordt matig geacteerd en de gore is weinig realistisch. Ten overvloede, de meisjes zijn niet erg mooi. Veel smaak heeft de snoodaard dus ook niet. In de eerste helft van de film gebeurt er eigenlijk weinig, in het tweede gedeelte komen er nog wel een paar twists, maar die kunnen het geheel niet redden. Nee, de Japanners hebben wel beter werk gemaakt.

Overigens komt de Tweede Wereldoorlog hier ook nog even om de hoek kijken. De vader heeft zijn wraakactie uitgevoerd omdat de man tijdens de oorlog een makkelijk baantje had en hij 'door de modder in China moest kruipen'. En van de meisjes moet om onverklaarbare redenen 'lichaam en ziel worden vernietigd' analoog aan het lot dat Hitler voor de Joden in petto had. Vandaar ook de subtitel 'Star of David', verwijzend naar de Jodenster die de Joden in de oorlog moesten dragen. Goedbeschouwd is het enige zieke aan deze film de opvattingen van Noribumi Suzuki.