• 9.374.044 stemmen

Yanagawa Horiwari Monogatari (1987)

Documentaire | 167 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: The Story of Yanagawa's Canals

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Isao Takahata

Met onder meer: Masahiko Kunii, Sachiko Kagami en Isao Takahata

Gesproken taal: Japans

Plot Yanagawa Horiwari Monogatari

De documentaire "Yanagawa Horiwari Monogatari" toont de inspanning van de stad Yanagawa en zijn bewoners, om plaatselijk de historische kanalen van hun stad voor de toekomst te bewaren.

Narrator (stemrol)

Narrator (stemrol)

avatar van Jonkman

Jonkman

Niemand die deze heeft gezien? ben erg benieuwd naar deze film

avatar van knots

knots

Wow, dit ziet er meer dan interresant uit.

avatar van KoenWillems

KoenWillems

Dit is geen animatie, gewoon een documentaire.

Duurt verschrikkelijk lang

avatar van tsjidde

tsjidde

Hoe heb je deze gezien, Koen?

avatar van Freckles

Freckles

Ik heb hem ook juist bekeken, je moet gewoon zien dat je de juiste websites kent om deze te downloaden. Zo kom ik ook aan animes die bijna niemand gezien heeft

avatar van tsjidde

tsjidde

Deze documentaire duurt inderdaad ontzettend lang! Ik heb hem ook gespreid over drie avonden gekeken. Het had allemaal wel wat korter gemogen, maar aan de andere kant is het dan wel weer knap dat de film mijn interesse heeft weten te houden. Geschikt voor iedereen met historisch besef en interesse in cultuur en oude bouwmethoden.

Pfoe.

Drie uur is een stevige brok. Zeker voor een docu als deze, die als sensatie/entertainment waarde eigenlijk niet zoveel te bieden heeft. Anderzijds moet ik zeggen dat docu wel een aantal van m'n gebruikelijke kritieken uit de weg gaat.

Informatief, uitvoering en gedetailleerd, zonder als te veel subjectieve onzin. Behalve op het einde misschien, waar het eco-tintje (het is en blijft een Ghibli product natuurlijk) misschien iets teveel de overhand krijgt. Al blijft dat ook nog best subtiel.

Als er ooit een Sim Canals komt, heb ik het gevoel dat ik het spel binnen 5 minuten own. Alles rond de kanalen, de mensen, de omgeving en de historie wordt uitvoerig toegelicht. Bij momenten is het ook wel interessant allemaal, maar op het einde van de rit gaat het over kanalen ... een onderwerp wat mij gewoon niet als dusdanig boeit.

Je herkent er wel de interesses en themas van Takahata in (zeker als de oude dorpsbewoners aan het woord komen), maar verder is het een docu over water. Vast geweldig voor mensen die helemaal into het topic zijn, ik vond het bij momenten boeiend maar als geheel toch niet bepaald een kleine 3 uur aan tijd waard.