• 9.371.830 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Nadia Tass

Met onder meer: Alana De Roma, Rachel Griffiths en Ben Mendelsohn

Plot Amy

Sinds ze haar vader, een rockzanger, tijdens een concert geëlektrocuteerd zag worden, is de 8-jarige Amy mentaal doofstom. Ondanks alle inspanningen van haar moeder lijkt Amy nauwelijks van haar trauma te herstellen. Totdat Amy, met de hulp van haar buurman, de kracht van haar eigen zangstem ontdekt.

avatar van filmtweety

filmtweety

Dit is één van de mooiste en aangrijpendste films die ik heb gezien.

6 jaar geleden (1999) draaide filmnet deze film rond de maanden juli/augustus.

Het is wel een tranentrekker, want je houdt het echt niet droog, vooral op het eind is het zeer triest, maar tegelijkertijd ook erg mooi!

avatar van filmtweety

filmtweety

Het is niet te geloven, ze gaan deze film eindelijk op tv uitzenden en wel zaterdagnacht 9 april om 0.05 op Nederland 1.......

Alleen staat er bij dat het een komedie is, maar dat is niet zo....

Het is best een droevige film....;( Maar wel een hele mooie

Best ontroerende film

avatar van lngrid

lngrid

Beetje sentimentele, maar ook wel erg lieve, soms komische (niet tragikomisch, eerder flauw komisch) en ontroerende film. Veel dingen zijn net een beetje té, het happy end, de platte (hoewel daardoor ook wel komische) karakters van de buurtbewoners en de kinderbescherming, het feit dat iedereen die gaat zingen dat ook zomaar goed kan, etc.

Zit totaal gezien nog wel aan de positieve kant, 3*

lngrid schreef:

Zit totaal gezien nog wel aan de positieve kant, 3*

Deze film zou echt niet aan te horen zijn als iedereen daar niet kon zingen , gelukkig werd de kijker dat bespaard!!

Bas17 schreef:

Best ontroerende film

We zijn een half jaar verder en ik zeg nu : vreselijke film.

Totaal voorspelbaar einde waar matig naartoe wordt gewerkt. Feel-Good momenten die elkaar maar opvolgen en een zeer matig script.

Toch wel 2.5* waard, kleurrijke flim, die verder niet irritant is om uit te kijken