• 9.370.308 stemmen

Brotherhood of Murder (1999)

Geregisseerd door: Martin Bell

Met onder meer: William Baldwin, Peter Gallagher en Kelly Lynch

Plot Brotherhood of Murder

"Based on the true story of the largest cash robbery in US history"

Tom Martinez (William Baldwin) is een ex-militair met een fijne vrouw Susan (Kelly Lynch) en een baby op komst. Hij is zo gefrustreerd over zijn baantje dat hij bevattelijk blijkt voor The Order, een wit groepje bijbelciterende gekken onder leiding van Bob Matthews (Peter Gallagher), die met hun 'white supremacy' Amerika willen veroveren. Wanneer de eerste doden vallen, haakt Tom af en hij schakelt de FBI in.

Tom Martinez

Richard Parker

Elizabeth Piercy

avatar van speedy23

speedy23

Dit waargebeurde verhaal brengt de opgang en de werking van de racistische groepering The Order zo goed mogelijk in beeld. Focus van de film is hun ultieme wandaad in '83: de brutale moord op de joodse radiojournalist Alan Berg. Tom Martinez schreef zijn memoires neer en daaruit putte regisseur Martin Bell zijn inspiratie. Meestgehoorde kritiek op Brotherhood Of Murder is dat de personages, inclusief dat van William Balwin in de hoofdrol, niet voldoende werden uitgediept en dat daardoor de hele prent een oppervlakkig elan meekreeg. Een verhaal met een waardevolle documentwaarde als dit, verdient inderdaad beter en daardoor lijkt Brotherhood Of Murder een gemiste kans. Martin Bell startte zijn carrière als de make-upman van ondermeer Love Story en de Shaft-films uit begin jaren '70. Bells belangrijkste wapenfeit als regisseur is het misdaaddrama American Heart, waarin de ex-gedetineerde Jeff Bridges herenigd wordt met zijn tienerzoon Edward Furlong...

avatar van rens_1993

rens_1993

niet perfect, saai, verveel me enorm met deze film.

2,0

avatar van marzuq

marzuq

1,49 bij Blokker dan is een film in prijs kwaliteitverhouding natuurlijk al gauw aardig. Niet zo slecht als ik had verwacht. Wel erg vlak en absoluut een verhaal waar meer inzit.

avatar van hollandpride

hollandpride

ik vond deze film erg boeiend, het einde toch weer iets minder, maar het geeft wel duidelijk weer wat er allemaal gebeurd was zonder dat het te langdradig wordt, dus daarom krijgt deze film nog wel een 3,5 van mij

avatar van rensiboy

rensiboy

ontzettend saaai!

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Film van 1 euro bij de Blokker. Meer is -ie ook niet waard, mijns inziens. Raar verhaal, komt niet erg geloofwaardig over.

avatar van sisidriver

sisidriver

film over iemand die zijn vrienden er bij lapt!

avatar van Crook

Crook

Ja t verhaal heeft best potentie om het geheel tot een goede film te brengen, dit gebeurd echter niet. De hoofdrolspelers acteren ok, en denk dat het dan ook vooral aan de regisseur te wijten is dat t zo'n enorme gemiste kans geworden is. Het wordt nergens spannend, ook al wordt dat volgens mij wel beoogt, en ook de vertelling van het verhaal is echt te belabberd voor woorden. 2* meer kan ik er niet van maken.