• 9.373.837 stemmen

Geregisseerd door: Fow Pyng Hu

Met onder meer: Chris Mulai en Christopher Mulai

Releasedatum: 3 maart 2005

Plot Paradise Girls

Drie jonge vrouwen: Miki (23), Pei Pei (21) en Shirley (24) wonen op drie verschillende plaatsen op de wereld. Hun op het eerste zicht zorgenvrije levens worden verstoord door mannen, een vriend, een vader en een zoontje. De afzonderlijke reacties van de vrouwen tonen hun vastberadenheid en onbewuste liefde voor het leven die zo kenmerkend is voor hun leeftijd.

Exclusieve preview op MovieMeter!

(fotograaf: Rene de Haan)

(afbeelding)

Paradise Girls van regisseur Fow Pyng Hu is op verschillende locaties in Thailand, Duitsland, Tokyo, Hong Kong en Nederland opgenomen. Paradise Girls is Fow Pyng Hu’s tweede speelfilm en zal naar verwachting in het najaar van 2004 uitkomen.

Mooie stills!

avatar van Diesel

Diesel

Vooral die laatste twee zijn prachtig.

avatar van starbright boy

Jacky was niet geweldig, maar toch interessant genoeg om benieuwd te zijn naar deze film.

Webby

Ik vond Jacky erg leuk, dus kijk uit naar deze film.

'PARADISE GIRLS' GESELECTEERD VOOR TIGER COMPETITIE

Festivaldirecteur Sandra den Hamer heeft de Nederlandse speelfilm PARADISE GIRLS geselecteerd voor de VPRO Tiger Awards Competitie van IFFR 2005.

PARADISE GIRLS is geregisseerd door Fow Pyng Hu en werd geproduceerd door Motel Films. De competitie van het IFFR beperkt zich tot een vijftiental eerste of tweede films die strijden om de drie gelijkwaardige VPRO Tiger Awards van ieder 10.000 Euro. Na vijf korte films, maakte Fow Pyng Hu samen met Brat Ljatifi in 2000 zijn speelfilmdebuut met JACKY. Hetzelfde jaar werd JACKY geselecteerd voor het programma 'Un Certain Regard' van het filmfestival van Cannes. PARADISE GIRLS, dat in 2002 als filmproject werd gekozen voor de CineMart, ging in wereldpremière tijdens het huidige filmfestival in Pusan (7 t/m 15 oktober 2004, Zuid-Korea). Na het komende IFFR zal distributeur 1 more film PARADISE GIRLS in Nederland uitbrengen vanaf 3 maart 2005. (Bron: IFFR)

avatar van gotti

Mooi, alvast één reden opm naar het IFFR te gaan...

Webby

Ik ga zeker even kijken bij het IFFR.

avatar van gotti

Is er eigenlijk al meer van het programma bekend?

avatar van FisherKing

FisherKing

Pas een week 1-2 voor aanvang IFFR is er een definitief programma. En laat ze stoppen om bagger te programmeren. Drie 0,5'en vond ik iets teveel van het slechte.

avatar van gotti

Ik vroeg ook niet om het definitieve programma. Mijn vraag was of er al enige films bekend waren die op het IFFR draaien gaan?

Wist ik al...

Officiële poster geplaatst. Klik hier voor grotere versie.

Webby

Nergens een trailer te zien online?

wobro

Zuiver en klein drama maar ook saai en met wat erg weinig urgentie. Geen film die 'nodig' is maar dan moet er toch een andere reden te beleven zijn voor z'n bestaan. Dat valt niet mee te vinden.

Webby

Vandaag gezien op het iffr. Weer een mooie film van Fow Pyng Hu. De film wist me niet echt te raken, terwijl dat volgens mij wel de bedoeling was, maar de verhalen zijn op zich leuk en blijven ook nog wel interessant.

Die geluidshengel elke keer in beeld was niet zo fraai.

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Ik vond het toch best een mooie film. Het eerste deel is weliswaar wat erg zwak, maar de twee langere, volgende delen vond ik best mooie, kleine verhaaltjes die ontroerend zijn geacteerd en gefilmd.

Met wobro ben ik het wel eens dat de film 'urgentie' mist. De film liet mij met een iets te leeg, te blanco gevoel achter.

Maar goed, de kracht van de film zat hem voor mij in de beheerste, subtiele stijl. Fow Pyng Hu gaat vast nog eens een echt prachtige film maken.

avatar van Redlop

Redlop

Webby schreef:

...Weer een mooie film van Fow Pyng Hu. De film wist me niet echt te raken...

Wat is je definitie van 'mooi' dan?

Webby

Het beeld. Lange wijde shots, net zoals in Jacky. Daar houd ik van. Er mooie film stijl.

wobro

Om terug te komen op mijn eerste reaktie: verbijsterd over de Nederlandse filmpers die bijna unaniem in zalvende en verheven termen schrijft over deze film. Omdat chinese gezichten hot zijn? Als de 3 verhaaltjes bemand waren geweest door Hollandse vrouwen zou de film waarschijnlijk niet eens besproken worden. 3 slizes of life, naar willekeur te vervangen door 3 andere slizes of life, andere chinezen in ander hoofdsteden en het had vrijwel dezelfde film opgeleverd. Inhoudelijk komt de film niet verder als "chinezen zijn ook mensen". Stlistisch is de film zuiver maar bepaald niet overweldigend. Het zoveelste bewijs dat de Hollandse filmpers geen idee heeft waar ze over schrijft en voor haar betekenisloosheid troost zoekt in onderscheidend, upmarket, liefst kunstzinnige gedrag.

Zoals hier hineininterpretiert wordt, zo kun je ook schrijven over de eminente betekenis van een pakje boter voor het ontstaan van het kubisme. Goedbeschouwd schandalig, volledig vergeven van de waan van de dag en bovenal onkundig! De filmpers dan.

Goodfella

Valt nog wel mee vind ik:

Recensies: 13

Positief: 7

Negatief: 1

Gemiddeld: 5

Score: 73,08%

avatar van Wouter

En volgens mij hadden veel postive kritieken best wel wat kritiek.

Persoonlijk vond ik het een film waarvan je kon zien dat de makers talent hebben, maar dat het er allemaal nog niet helemaal uit kwam. De verhalen beklijven te weinig en hebben te weinig onderlinge binding om te bevredigen. Drie aardige verhaaltjes, meer niet.

wobro

Ach Good Fella, kom mij niet aan met Kummers Zure haringen rapporten. Het heeft de schijn van objectiviteit maar recensies zijn, zeker bij Oene Kummer, vrij voor interpretatie. Hij haalt eruit of stopt erin wat hem belieft. En jij vermeldt niet eens je bron!

Goodfella

Wel bij je bekend begrijp ik, dus wat is je probleem? Je klinkt een beetje gefrustreerd moe'k zeggen..

wobro

Inderdaad, gefrustreerd, en terecht ook lijkt me, door journalisten die maar aan klooien, hun vak niet goed verstaan en hun kwalijke persoonlijke hobbies uitleven. Zoals jij ook: schijnbaar objectieve staatjes opvoeren en niet eens vermelden hoe je eraan komt.

Goodfella

Een inmiddels bekend staatje hier, vandaar. Maar voor jou maak ik in het vervolg graag een uitzondering. Wil het zelfs in MLA-stijl doen als je daar rustiger van wordt

avatar van wpstolk

wpstolk

Interessante discussie, wobro. In principe heb je een goed punt. Alleen, toen ik zag welke films je 5 ***** geeft (de dominee, spy game)...; naar mijn mening aardige films, maar geen absolute toppers... In hoeverre is je smaak wat films betreft goed uitgekristalliseerd?

avatar van patjenmgn

patjenmgn

Iemand enig idee wanneer deze film in de videotheek komt en/of op koop DVD?