• 9.371.070 stemmen

Met onder meer: Lubna Azabal, Biyouna en Nadia Kaci

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 19 mei 2005

Plot Viva Laldjérie

Algiers, winter 2003. Sinds het begin van de terroristische aanslagen wonen de moeder, de dochter en de prostituee in een hotel in het centrum van de stad. Dochter Goucem leidt een geëmancipeerd leven dat ze verdeelt over haar werk bij een fotograaf, haar genereuze en getrouwde minnaar en de gewaagde weekends die ze doorbrengt in discotheken. Haar trouwe vriendin Fifi prostitueert zich onder de plak van een machtige en ' aardige ' beschermer. Goucems moeder Papicha eet pizza's voor haar televisiescherm, verscheurd tussen angst over het heden en nostalgie naar de periode waarin ze als beroemde danseres furore maakte in de cabarets van Algiers. En zelfs al worden deze drie vrouwen hardnekkig achterna gezeten door de dood, ze doen er alles voor om hem elke overwinning te ontzeggen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van E V

E V

Een prachtige film gezien op t IFFR.
Het sterke verhaal deed me erg denken aan een Almodóvar film.
Geweldig goed geacteerd door alle spelers, maar vooral de drie vrouwelijke hoofdrolspeelsters. De scène dat de moeder, voormalige danseres/zangeres in een kroegje op arabische muziek gaat dansen en daar heel erg ontroerd door raakt, terwijl achter haar vrolijk mannen gaan mee dansen, vind ik echt prachtig.

avatar van lebowski

lebowski

Vorige maand gezien en met genoegen uitgekeken. Je krijgt een aardige inkijk in het Alerijnse stadsleven en het verhaal van de moeder - en de relatie tot haar dochter Goucem - is erg fraai.
Ik bleef nog wel met een vraag zitten. Komt Fifi in de problemen en wordt ze uiteindelijk vermoord omdat Goucem dat pistool verstopt? Als dat zo is vind ik dat Goucem daar wel knap snel overheen was.

avatar van SiSsY bOY

SiSsY bOY

Gisteren gezien in ons Filmhuis.

Vond het een mindere film. Er wordt wel mooi beeld gegeven over de cultuur in Algerije maar ik heb daar persoonlijk helemaal niks mee. Vreemde gewoontes en beweegredenen hebben de mensen in Algerije. Ze kunnen overigens wel prachtig bouwen!