• 9.370.323 stemmen

Orecchi no Wedding (1983)

Mystery / Komedie | 104 minuten

Genre: Mystery / Komedie

Alternatieve titel: Our Wedding

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kichitarô Negishi

Met onder meer: Saburo Tokito, Yoshiko Miyazaki en Masatō Ibu

Gesproken taal: Japans

Plot Orecchi no Wedding

Op haar trouwdag wordt Makiko neergestoken door eveneens een vrouw in een bruidsjurk. De wond is niet serieus, maar de vrouw blaast zich na haar daad op en kan niet meer worden geïdentificeerd. De politie en de media denken dat de dader een ex-vriendin van Tsutomu is, de bruidegom die pas na het incident op de plek waar de bruiloft zou plaatsvinden arriveerde. Hij geeft twee namen aan de politie, maar deze vrouwen blijken nog in leven te zijn. Tsutomu heeft nog een naam in gedachten, maar deze wil hij om onbekende redenen niet prijs geven.

avatar van McSavah

McSavah

Maffe film, maar op een ingetogen wat afstandelijke manier. Daardoor lastig er echt lekker in te komen, maar de film is toch behoorlijk grappig en fris te noemen en is bovendien fraai geschoten. De sensatiebeluste media worden net als in Komikku Zasshi Nanka Iranai! (1986) op de hak genomen, zij het wat luchtiger en voorzichtiger, maar verder doet het eerder denken aan de subtiele absurde humor van bijvoorbeeld een Ososhiki (1984). Het mysterie wordt uiteindelijk uit de doeken gedaan (dat is geen spoiler), maar daarvoor dacht ik 'waarom trekken de agenten (en de media) meteen de kaart van jaloerse ex-vriendin van Tsutomu, terwijl er zoveel andere scenario's mogelijk zijn?'. Daar krijgen we op het einde dus antwoord op. Verder is het jaren 80 sfeertje weer top, misschien een wat ondergewaardeerd decennium (wat betreft Japan). Enerzijds steken daar de rebelse punkachtige films er voor mij bovenuit, maar ook luchtigere films als deze, vaak met AV idols in de cast, geloof ik, en natuurlijk de eerste klassiekers in de anime. Hier overigens ook een leuk bijrolletje van niemand minder dan Joe Shishido.