• 9.372.704 stemmen

The Cool and the Crazy (1958)

Geregisseerd door: William Witney

Met onder meer: Scott Marlowe, Richard Bakalyan en Gigi Perreau

Plot The Cool and the Crazy

"Seven savage punks on a weekend binge of violence!"

Een nieuwe leerling op een high school in Kansas begint zijn medeleerlingen te voorzien van marihuana. Dit verandert de groep al snel in een bende dolle psychopaten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Bennie Saul

Jackie Barzan (as Dick Bakalyan)

Stu Summerville (as Dick Jones)

Det. Lt. Sloan

Eddie (the pusher)

Miss Ryan (teacher)

Marty (a teenager)

Charles 'Cookie' Tyler

Desk Sgt. Harry

avatar van Mug

Mug

De tweede film voor mij deze avond uit de AIP stal. Een hilarisch komisch eerste deel deed me lachend meerdere malen op de pauzeknop drukken. Maar dan komt de moralistische laatste helft, hilarisch slecht. Het einde was fantastisch slecht en goed tegelijkertijd (ja, dat kan).

Dertigers die high-school studenten spelen die zeer verslaafd raken aan marihuana binnen 2 dagen. Jaja. Veel plezier beleefd, en mijn 2,5* zijn daar aan te danken.

Voor hen die BNN's Slikken en Spuiten walgelijk vinden, probeer dit dan eens.

avatar van katie morosky

katie morosky

Man, this movie is bad, so bad. En inderdaad, toen ik die overduidelijke dertigers in tienerkledij en -kapsels in de krappe schoolbanken zag zitten hield ik het niet meer. Wow. Deze film is gewoon overdreven: tienerjongens die alleen maar zuipen en vechten, tienermeisjes met strikjes die voorbeeldiger zijn dan Tiny, de stepping stone-theorie ongenuanceerd op topsnelheid... Want euh... ik geloof dat ze al na een blow-feestje onwaarschijnlijk hooked waren en in staat waren om cliché-hardcorejunkiemalafide praktijken te verrichten... De film bulkt van de gebruikelijke clichés dat het belachelijk wordt. En wat niet cliché is klopt gewoon niet voor niemand, nooit, nergens. Heerlijk toch, zo'n too bad to be true-classic.

avatar van Querelle

Querelle

effectief gemaakt typisch amerikaans paranoia produkt. De acteurs zijn in hun spel wel zeer aanstekelijk ook al klopt er helemaal niks van de moraal.

avatar van Steve-a

Steve-a

Zeker grappige film. De regiseur en acteurs hebben duidelijk zelf nooit geblowd. Komt nog niet in de buurt. Maar toch is dit gewoon een zeer vermakelijke film. Een keer blowen en zo verslaaft...

Die 'leider' van de gang leek trouwens een jaar of 35.

avatar van Cellulord

Cellulord

ik zag deze op mijn (terug gevonden) filmlijstje van het jaar 2000, zonder score, maar kan/kon me er niets van herinneren. Maar na het lezen van bovenstaande berichten krijg ik toch weer enkele vage "flashbacks" en weet ik zeker dat ik toen goed gelachen heb.

na de trailer nog eens bekeken. Ja dat is lachen.

paranoa pleasures

avatar van clubsport

clubsport

Ja realistisch is het natuurlijk niet , jongen nieuw op school probeert medeleerlingen verslaafd te krijgen aan de drugs , ja dat gaat allemaal wel heel snel .

qua acteren niet slecht , ze proberen er allemaal wel wat van te maken , de sfeer lijkt geforceerd zwaar op de hand en is vrij afwijkend voor een film uit die tijd .

vreemde film .