• 9.369.636 stemmen

Zhong Lie Jing Wu Men (1977)

Actie | 96 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titels: Ninja vs. Bruce Lee / Return of Fists of Fury / Concord of Bruce / Return of Bruce / 忠烈精武門

Oorsprong: Hongkong / Filipijnen

Geregisseerd door: Joseph Velasco

Met onder meer: Bruce Le, Mang Fei en Elizabeth Oropesa

Gesproken taal: Kantonees, Mandarijn en Engels

Plot Zhong Lie Jing Wu Men

"Bruce is back with revenge on his mind... and death in his hands"

Tijdens zijn zoektocht naar een fortuin aan goud, krijgt Bruce te maken met de kwaadaardige Vice Lord en zijn bende de Black Dragon Society. Deze boosaardige lieden zijn eveneens op zoek naar de goudschat.

avatar van Waku

Waku

Uit de tijd dat ik ineens helemaal leip was van Ninja films.

Voor alle duidelijkheid...Bruce Lee doet NIET mee aan deze film.

Een slechte stand in onder de naam Le wel...

Walgelijke nasynchronisatie.

avatar van stephan73

stephan73

Joseph Velasco heeft, wat mij betreft, de ultieme Brucesploitation film op zijn naam staan (Clone of Bruce Lee), maar met deze film heeft hij weer een mooie film gemaakt met Bruce Le in de hoofdrol.

Het is non-stop aktie met Bruce als hij op zoek gaat naar een gestolen schat. Daarvoor moet hij van Hong Kong naar Korea en naar de Fillipijnen. En overal waar hij komt moet hij de bad guys van zich afslaan en schoppen.

Bruce Le heeft de trukjes van Bruce Lee goed afgekeken, en hij weet dat allemaal erg leuk te brengen. De goede muziek en het vrouwelijk schoon zorgen voor een heerlijke '70s sfeer.

Naast dat dit een goede film is in het Brucesploitation subgenre, is het ook nog eens gewoon een leuke kung-fu film.

avatar van Zinema

Legendarische Le.

Wederom treedt Bruce Le aan als de kloon van Bruce Lee in deze schaamteloze bruceploitationflick. Hilarische dubs, idioot camerawerk en een onsamenhangend verhaaltje dat rust op een bedje van onaangename muzak en andere soundeffecten. Toch moet gezegd dat sommige gevechten niet gek gechoreografeerd zijn. De man die zijn acteursnaam zelfs op die van de legendarische Lee liet lijken, wist naast het pikken van lijken ook wel wat van kungfu.

Matig.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1980 stemmen

Dit is een niet al te beste Bruce Lee rip-off. Het lijkt wel een spoof, met disco muziek en comic book-achtige karakters. Zo karikaturaal dat het (onbedoeld) grappig wordt. De muziek doet tijdens de gevechten vaak vermoeden dat er iets spectaculair gebeurt, maar dat is niet het geval. Het verhaal houdt geen steek. Eerst is Bruce is een cop uit Hong Kong op zoek naar antiek in Korea, dan gaat hij zijn oom bezoeken in de Filipijnen, waar hij het aan de stok krijgt met een pooier nadat zijn neef wordt vermoord. Bruce Le lijkt uiterlijk niet zo erg op Bruce Lee en is minder gespierd, alleen zijn haartooi en zonnebril zijn gelijkaardig. Maar hij doet de bewegingen en geluidjes van Bruce Lee tamelijk goed na. Hij klinkt een beetje als mijn kat als ik toevallig op haar staart heb getrapt.