• 9.372.531 stemmen

Geregisseerd door: Timothy Kendall

Met onder meer: Wei Zhao, Xiaoming Huang en Tong Dawei

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Plot Hollywood Adventures

Xiaoming heeft zijn hele leven op orde, tot op een dag zijn geliefde hun relatie verbreekt en een baan aanneemt als assistente van een bekende Amerikaanse regisseur. Xiaoming laat het daar niet bij zitten en volgt haar naar Amerika. Daar raakt hij echter verzeild in een smokkeloperatie en voor hij het goed en wel beseft wordt hij gezocht door de FBI.

Jodi (Wei Wei)

Jim (Xiaoming)

Sam (Fong Dawei)

Casting Director

Kelly Ashley

Kat Dennings

China laat het er niet bij zitten.

Echt succesvol zijn de films nog niet, maar China blijft timmeren aan een brug tussen de lokale cinema en Hollywood. Ditmaal met wat hulp van Justin Lin (bekend van de Fast & Furious reeks), een paar bekende gezichten/namen en een stevige injectie Chinees talent. Het resultaat? Een weirde, zelfbewust mix van twee werelden.

Hollywood Adventures is een soort van romantische actiecomedy, vanuit Chinees standpunt verteld en zeer bewust van de Hollywood clichés. Die clichés worden regelmatig gehekeld, maar tegelijkertijd ook duchtig gebezigd. Zo belandt de film tussen twee werelden in, waarbij je je moet afvragen wie nu net het doelpubliek is? Toch wel het grote probleem van dit soort films.

Er zitten wat bekende Amerikaanse namen in. Kat Dennigs speelt zichzelf, Robert Patrick mag opdraven als oude Terminator en Simon Helberg hebben ze blijkbaar ook kunnen overtuigen. Geen idee waarom ze die rollen aangenomen hebben, want het zijn niet bepaald carrierebepalende personages die ze toebedeeld krijgen. Aan Chinese kant vinden we Zhao Wei (bekend van Shaolin Soccer en medeproducer van de film) en twee jongere lokale talenten. Best aardig, maar geen oerAmerikaan die daar blij van gaat worden.

De humor is redelijk crude maar best wel geinig. Genoeg maffe dingetjes die het interessant houden, ook aardig wat verwijzingen naar andere films (niet enkel Hollywood trouwens, einde komt zo uit een lame Bollywood actiefilm als ik me de YouTube filmpjes nog goed herinner). De film ziet er verder netjes uit en kent genoeg vaart, dus ik heb me er uiteindelijk best goed mee geamuseerd.

Toch blijf ik me afvragen wat nu juist de bedoeling is van deze Hollywood Adventures. En wat de hoop is van de mensen die eraan meewerken/hun geld er hebben ingestoken. Je weet van te voren dat dit geen kassucces zal worden, nochthans is het wel zo opgezet. Maakt mij verder niet veel uit, ik vond het wel amusant, maar ergens vrees ik dat de makers wat wereldvreemd zijn.