• 9.370.314 stemmen

Child of Darkness, Child of Light (1991)

Horror | 85 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Marina Sargenti

Met onder meer: Brad Davis

Plot Child of Darkness, Child of Light

Een katholieke priester wordt uitgezonden om een onderzoek te doen naar twee ongeboren baby's. De ene komt ter wereld als de zoon van god en de ander als zoon van de duivel. De priester moet beslissen welke de goede en welke de slechte is voordat de aanhangers van Satan hem kunnen tegenhouden...

Sister Anne

Dr. Phinney

Margaret Gallagher

John L. Jordan III

John's Friend

Dr. Seville

avatar van erik1677

erik1677

damn deze film mooi op vhs gescoopt bij de plaatselijke videotheek in de leegverkoop.

Zo heb ik daar wel meer horrorbeauties vandaan.

En eigenlijk komen zulke films op vhs geweldig tot hun recht.

Mooie warme beelden en af en toe wat gekraak.

In ieder geval geen vast lopers zoals met dvds wel eens het geval is.

Deze film ook.....een prachtige occulte horror thriller.

de echtehorrorfreak moet hem echt zien.

er i niet zoveel gore aanwezig, maar sfeer des te meer

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Zoals mijn voorganger als aangaf moet deze thriller/horror het meer hebben van zijn sfeer dan schokkende beelden. Het is wat je noemt een slow burner die je op het verkeerde been wil zetten. Welke toekomstige tienermoeder zal uiteindelijk het kind van het licht en wie het kind van de duisternis baren. Wie is de mysterieuze man in het zwart wiens komst lijkt te worden aangekondigd door raven? En zijn de personen die het goed voor hebben met de meisjes ook echt wel zo goed of spelen ze dubbel spel? Het blijft voor mij iets te braaf maar al bij al een genietbaar filmpje met een einde dat aangeeft dat de strijd nog niet voorbij is. Ook leuk dat de uiteindelijke kinderen van een verschillende geslacht zijn met het meisje dat de hoop is en niet zoals zo vaak in een patriarchale religie wordt afgebeeld als des duivels.