Secret Cutting (2000)
Geregisseerd door: Norma Bailey
Met onder meer: Sean Young, Kimberlee Peterson en Robert Wisden
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Secret Cutting
De 16-jarige Dawn is een gevoelig en artistiek meisje, dat gewaardeerd wordt door haar leraren, maar weinig contact heeft met haar medeleerlingen. Thuis voelt zij zich onbegrepen door haar ouders en broer. Op een dag wordt Dawn opgenomen in het ziekenhuis met brandwonden, die ze zelf heeft veroorzaakt...

Linda
Ik vond het een erg mooie film. Alleen al de manier waarop Dawn wordt neergezet door Peterson, geweldig. Wat me erg aansprak was de herkenning. Ik heb een vriendin die ook aan automutilatie heeft gedaan en ik kon zo ontzettend veel vergelijkingen vinden tussen haar en Dawn dat de tranen me constant in de ogen sprongen. De handelingen, de gezichtsuitdrukkingen, allemaal bijzonder aangrijpend. De film heeft helaas ook zo zijn minpunten. Wat ik vooral erg jammer vond was dat de relaties binnen de familie niet goed genoeg waren uitgewerkt. Ook vond ik de rest van de acteurs behoorlijk slecht. Maar al met al toch een vrij sterke film. 3,5 sterren.

neo
Hele goede rol van die Kimberlee Peterson. Maar bah wat acteert die vader als een vaatdoek!

FullMoon
Er ontbreekt heel wat in deze film. Acteerprestatie is zeer onder de maat.

mikey
Vergaande film dat iets liberaler lijkt dan de gemiddelde tvf. Wel erg zwart/wit en enkele vragen blijven onbeantwoord 2.5

TheRisingSun
Op zich wel een interessante film. Geen topper of zo, maar het laat toch wel pijnlijk zien hoe kinderen gebukt kunnen gaan onder het missen van liefde van je ouders, vrienden en familie. Vond Peterson erg overtuigend in haar rol. Vond de film op het eind wel een beetje afgekapt. Niet echt een mooi afgerond einde.

cornelis
(edit moderator: reactie op verwijderd bericht)
Precies, alle films met mogelijk aanstootgevende inhoud moeten allemaal gecensureerd worden.

Buiten dat lijkt het mij bijzonder sterk dat deze film 'aanzet' tot zelfmutilatie. Maar ik kan er naast zitten natuurlijk.

Zelva
Helemaal eens met (edit moderator: naam verwijderd)
En laten we voortaan ook maar oorlogsfilms verbieden. Stel je voor dat mensen die de strijdbijl hebben begraven, hierdoor toch weer het bijltje oppakken. Dit kan dodelijke gevolgen hebben voor niet alleen de persoon zelf!

narva77 (crew films)
Zo, dit moet toch wel het meest belachelijke bericht zijn wat ik in tijden heb gelezen. Met alle respect hoor.
Misschien kent (edit moderator: naam verwijderd) het verhaal van de Kip en het Ei? Wat was er eerder; de kip of het ei?
Met andere woorden: zet deze film sommige vatbare of minder labiele jongeren aan tot automutilatie? Óf is automutilatie de aanleiding om deze film te maken, om dit verhaal te vertellen?
Goed plan, alle films die ook maar enigszins gaan over een bepaalde psychische stoornis, weren van de TV. Of alle films over drank & drugsmisbruik, zoals Her Last Chance, of wat te denken van films over kindermishandeling & kindermisbruik, zoals No Child of Mine? Allemaal weren van de TV; goed idee!
Ik denk dat we blij mogen zijn dat er filmmakers zijn die zich wagen aan dit soort onderwerpen. Al is het alleen maar om meer begrip te kweken, en om een stukje erkenning van dit soort vaak moeilijk bespreekbare thema's....

cryingwounds
Ik ben het niet met de brief eens van (edit moderator: naam verwijderd).
Ik ben automutilist, ik heb zelf gekozen die film te zien, ik heb zelf deze verantwoording genomen. En dat is ieder zijn verantwoording. Ikzelf ben er niet slechter van geworden ik had vaak een lachje omdat ik dacht he het is erkend.
Dan alsnog het kan jongeren aansporen maar zolang die jongeren geen problemen hebben en het wel doen is er geen opluchting of wat dan ook dan stop je er al snel mee, als iemand dat wel van de tv nadoet en het werkt heeft diegeen een probleem en vind ik het alsnog eigen keus.
Ik ben heel blij dat er een film van is, dat geeft me een beetje steun, niet alleen ben ik dan nog langer.
En als je het zo gaat bekijken kun je alles wel van de t.v afhalen. Ook films met moord kunnen veel invloed hebben, het wordt nagedaan. En ook reality programmas.
Als je weet dat je beinvloedbaar voor zo'n film bent moet je het gewoon niet zien, en nogmaals, het is eigen keus.

prue
heel mooi duidelijk gemaakt wat automutilatie voor gevolgen kan hebben. helaas voor mijn ouders, ben ik er zelf niet van geschrokken! ben het helemaal met cryingwounds eens: als je denkt dat het een 'trigger' is, moet je hem gewoon niet kijken! weet iemand waar ik hem op DVD kan krijgen????

sangha
Ik vind het echt onzin dat dit aan zou zetten tot automutilatie. Dit onderwerp krijgt veel te weinig aandacht, terwijl dat wel nodig is. Als je er geen films over maakt hoe weten mensen dan dat het bestaat en dat misschien jouw kind het ook wel doet? Bovendien heb je zelf een keuze om die film te kijken en als jij geen geestelijke problemen hebt zul je ook echt nooit de drang krijgen om dit te doen. Ik snap dat sommige mensen bezorgd zijn, maar dat is echt niet nodig. Mensen moeten weten dat dit bestaat en er is geen betere manier om dat te doen dan er een film over te maken!

bouwling
Ik heb de film al een tijd geleden gezien.En vond het heel realistisch,Heb zelf in het verleden mensen gekend ,die aan die ziekte leden.En als je hun verhaal hoort kan ik me volledig met ze meeleven ,en daarom mag deze film gerust een 5 krijgen.Ook een van deze films is ook B.v for the love of nancy,en girl interrupted.Ook eens de moeite voor te kijken!En!!!er zijn meer mensen dan je denkt die deze ziekte hebben.

ImpulsiveSlut
Ik vond het écht een hele mooie maar natuurlijk ook treurige film. Het maakte echt veel bij me los. Je ziet in die film de emoties zo goed. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen. Echt een goede film, een 5,0.

prue
Ik vond het een hele mooie film. Wat iedereen zegt dat het vatbare mensen zou aanzetten tot automutilatie, vind ik niet waar. Zouden films waarin gedronken wordt, dan ook mensen alcoholist maken? dat is toch onzin..... Weet iemand waar ik hem kan kopen?

mikey
Bij de V&D hebben ze heel veel uit de serie: woensdag avond films, voor vrouwen en waargebeurd. Oder etwas.

D_0
Het is inmiddels alweer bijna een jaar geleden, dat bericht van (edit moderator: naam verwijderd), maar ik lees het nu pas en ik vind het GROTE onzin!
Ik zal het maar plat zeggen, als je het zelf niet doet weet je helemaal niet of zo'n film aansporend is!!! Echt niet!!!
Ik kan me om dat soort berichten echt boos maken, hieruit blijkt maar weer dat mensen altijd maar dingen denken te weten over dit soort zaken... Bah.

i-dw
hier ben ik het wel mee eens en ik kan me er ook boos om maken,
deze films werken triggerend zeker als je het probleem al kent..
mensen die nooit aan zelfbeschadiging gedaan hebben kunnen hier absoluut niet over oordelen.(dus doe dat dan ook niet..)
ik ben er inmiddels mee gestopt gelukkig en ik kies er voor om deze film niet te kijken op een moment dat het niet goed met me gaat.
maar het is altijd je eigen verantwoordelijkheid.
het zou heel erg zijn als dit soort films 'verboden' zouden worden want dan blijft het voor altijd een taboe!

miss tanja
hey allemaal
ik vind dit echt een hele goede film.
ik heb zelf 4 jaar aan automutilatie gedaan,
ik kan begrijpen dat deze film triggend kan zijn
voor mensen die dit nog steeds doen, ik moet
eerlijk zeggen dat ik ook weer een klein verlangen
merkte bij mijzelf. maar om dit soort films te verbieden
is onzin! je gaat niet je zelf beschadigen omdat je een film
hebt gezien. dan zouden ze idd ook films als 28 days moeten verbieden, en alle film waar alcoholisme of drugsgebruik in voor komt.
ik ben zelf een docu aan het maken over dit onderwerp en ik ben
opzoek naar de dvd van deze film. weet iemand waar ik hem kan krijgen?
hij staat iig wel in delen op you tube, dus als je nog een stukje wilt zien.

icarus
Dit kan wel degelijk triggerend werken. Niet iedereen die dit doet weet dat (en degenen die dit niet doen kunnen zich het vast moeilijk voorstellen).
Maar ja, verbieden, dat kan niet. Misschien een soort 'waarschuwing', net als 'kan schokkende beelden bevatten', maar dan anders.

Netflix onthult releasedatum van nieuwe Zweedse misdaadserie, Aangrijpende documentaire stoot 'The Electric State' van de troon | MovieMeter Recap

'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' gaat Netflix verlaten: 'Er is eigenlijk geen kritiek te bedenken'

'Severance' krijgt een derde seizoen op Apple TV+

Dit zijn op dit moment de tien populairste films op HBO Max
Social media
- Registreer |