• 9.369.475 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Russell Solberg

Met onder meer: Michael Ironside en Don Swayze

Plot Payback

Clinton Jones is een veroordeelde crimineel die ontsnapt uit de gevangenis. Hij wil wraak nemen op de moordenaar van zijn broer en zet alles op alles om hem te vinden. Wanneer hij in een klein dorpje belandt, ontmoet hij de dochter van de sheriff, op wie hij op slag verliefd wordt.

avatar van djelle

djelle

Payback is bijzonder vervelend om naar te kijken, want veel meer dan een verhaaltje dat verteld wordt zien we hier niet.

Dat zou niet erg zijn mocht het iets bijzonders zijn (of toch tenminste interessant voorgesteld worden), maar dit is niks meer of minder dan een droge opeenstapeling van een hele hoop clichees en standaard ontwikkellingen die we allemaal al eens honderd maal eerder gezien hebben.

Verwacht dus niet teveel suspense, interessante wendingen, een geweldige vormgeving of andere verrassingen, want dan kom je terug van een koude douche. Wie denkt dat dit het soort film is waarbij de actiescenes het povere plotje niet belangrijk meer maken zit er al helemaal naast. Er komt bijna geen actie in voor, gezien dit ook niet echt een actiefilm is (ook al wordt het vaak zo voorgesteld).

De (alweer prima) vertolking van Michael Ironside is haast het enige lichtpunt uit dit ontieglijk saaie vehikel. Payback (soms terug te vinden onder de titel 'Hitback') heeft overigens een van de meest idiote beginscenes uit de filmgeschiedenis...

Een film om absoluut te vermijden.