• 9.372.354 stemmen

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Adam Coleman Howard

Met onder meer: Anne Parillaud, Adam Coleman Howard en Amanda Plummer

Plot Dead Girl

Ari Rose is een jonge acteur die het verschil tussen werkelijkheid en fantasie niet meer ziet. Hij droomt over een jonge vrouw, Helen Catherine, die hij vervolgens in werkelijkheid ontmoet. Er ontstaat een wederzijdse obsessie die zijn climax krijgt wanneer Helen Catherine in een film gaat spelen.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Ik was aangenaam verrast (gezien het extreem laag gemiddelde van 0,87)

Echt een maffe film over een gesjeesde acteur die toch nog een rol probeert te krijgen en ondertussen zo verward is dat hij bij de psychiater loopt. Val Kilmer doet het uitstekend als Dr Dark en de rol van Anne Parillaud (Helen Catherine) lijkt mij heel zwaar

In de film is de verwarring van Ari Rose goed uitgebeeld, zodat je af en toe zelf niet weet wat werkelijkheid is of fantasie. Er wordt gebruik gemaakt van tijdsprongetjes. Een zeer gestileerde vorm en het prachtig afgestemde kleurgebruik + achtergrond + requisieten maakt dat het geheel een surrealistische uitstraling heeft. De humor is zwart en absurd, de parodie op de gang van zaken in Hollywood is duidelijk. Verwacht geen klassieke bloederige horror, doch wel wat perversiteiten.

Voor mij is dit een kunstwerkje, alleen de edit had soms wat strakker gekund.

Ik denk dat niet iedereen dit soort absurde films op prijs stelt. In de VS is de film niet eens in roulatie gebracht (vanwege de content?).

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Op de hoes van de DVD die bij Blokker te koop is voor €1 staat Teri Hatcher vermeld tussen de hoofdrolspelers. Imdb leert echter dat ze de rol speelt van... voorbijganger.

avatar van Musicer

Musicer

^^Inderdaad, er zou toch een regelgeving moeten komen voor zo'n dingen, want dit slaat werkelijk alles: de film promoten met Teri Hatcher en Famke Janssen op de cover, terwijl ik Hatcher niet eens gezien heb en Janssen nog geen 2 woorden zegt in de hele film.

Een veel te gecompliceerde film, die het allemaal veel makkelijker had kunnen brengen. Het verhaal is een zooitje en de dialogen zijn op z'n minst vreemd te noemen.

Misschien dat hier een publiek voor is, maar voor mij was het in ieder geval een extreem lange - en teleurstellende - zit.

P.S.: geen horrorelementen in deze te zien, tenzij ze even goed verstopt waren als de zogenaamde hoofdrolspelers, dit is eerder drama/komedie.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Op school kreeg ik vroeger een 1 voor de moeite. Verder sluit ik mij volledig aan bij Musicer.

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Een serieus schizofreen geval: oogt heeeel goedkoop maar in de tweede helft wordt het een best giftige kijk op het Hollywood van vandaag.