• 9.160.723 stemmen

Geregisseerd door: Morten Køhlert

Met onder meer: Sarah Juel Werner, Peter Jeppe Hansen en Lisbet Dahl

Gesproken taal: Deens

Plot Ulvepigen Tinke

De herdersjongen Laurus neemt een verwaarloosd meisje mee naar de boerderij waar hij werkt, maar de boer wil niks met haar te maken hebben. Dan blijkt dat Tinke uit een rijke familie komt: op haar sterfbed heeft Tinkes moeder haar een medaillon gegeven. Hiermee kan ze bewijzen dat ze echt het kleinkind is van haar rijke opa en oma - maar dan raakt ze het medaillon plotseling kwijt....

logo tmdbimage

avatar van FisherKing

FisherKing

Goedgemaakte Deense jeugdfilm, mooi, fris snel camerawerk, mooie spel en fijne muziek. Verhaal natuurlijk wel wat voorspelbaar (niet echt bijster interessant script) en naar mijn idee is de film te fragmentarisch, wat spanning etc niet ten goede komt. Maar heb me geen seconde verveeldt 3,5 *

(de limonade in de pauze was reuze lekker)

avatar van sydney

sydney

FisherKing schreef:

Goedgemaakte Deense jeugdfilm, mooi, fris snel camerawerk, mooie spel en fijne muziek. Verhaal natuurlijk wel wat voorspelbaar (niet echt bijster interessant script) en naar mijn idee is de film te fragmentarisch, wat spanning etc niet ten goede komt. Maar geen seconde verveelt 3,5 *

Ja, de film zat goed in elkaar. Idd mooie beelden en veel humor. Door deze mooie beelden werd het 19de eeuwse gevoel goed neergezet. Maar de humor maakt deze film.

Ook 3,5*

FisherKing schreef:

(de limonade in de pauze was reuze lekker)

Dit is volgens mij een external message.

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Ik vond dit echt een prachtige film.. ik hou zowiezo van Deense/Zweedse films.. Ze zijn fris en hebben altijd een middelmatig tot goed script dat perfect wordt uitgewerkt! 4 sterretjes!

avatar van FisherKing

FisherKing

Wel stemmen dan

avatar van julesberkers

julesberkers

Ik zag hem net op tv, vond hem zeer goed uitgewerkt!

Het was wel een van de 1e zweeds/deense films die ik keek, dus echt vergelijken met andere films uit die streek kan ik nog niet.

maar al met al, een leuke film om naar te kijken.

avatar van E V

E V

Hele, mooie en ook leuke familiefilm.

Kinderen acteren zeer goed.

De film draagt een erge kleine-kapitein/ Ronja-de-roversdochter-sfeer uit: Heel gemoedelijk, prettig, ouderwets en knus.

avatar van Baggerman

Baggerman

E V schreef:
Kinderen acteren zeer goed.

Nou, inderdaad!

Dit grote kind vond het een prima (jeugd)film, maar ik ben benieuwd of de jeugd er hetzelfde over denkt?. Wellicht vindt men het allemaal wat saai.

Prachtig vormgegeven en overtuigend acteerwerk.

Wat me verder opviel was dat er in de film helemaal geen slechte personages voorkomen!

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk in elkaar gezette jeugfilm, kijkt lekker weg.

avatar van Multivitamine

Multivitamine

Een pareltje onder de 'jeugd'films..

De meeste Nederlandse acteurs kunnen inderdaad niet tippen aan het niveau van deze kinderen.

avatar van The main man

The main man

Multivitamine schreef:

Een pareltje onder de 'jeugd'films..

Dat ben ik helemaal met jou eens.

Was een leuke film, goed geacteerd, machtig mooie beelden.

Duimpje (Die mongool) had wel veel tekst hoor, knap dat hij dat allemaal onthouden heeft.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Prachtige film, nogal sprookjesachtig, heb hem al meerdere keren gezien.

Jammer van die nasychronisatie, de oorspr. talen zijn veel mooier en natuurlijker.

Iedereen is rijk van binnen, van oorsprong, ongeacht de uiterl. omstandigheden, dat is de essentie van deze mooie film.

avatar van BBarbie

BBarbie

Het maken van kinderfilms (d.i. films met kinderen) en van 19e -eeuwse plattelandsdrama’s kun je met een gerust hart aan de Denen overlaten. Beide ingrediënten komen samen in deze beklijvende familiefilm over het wel en wee van een slonzig, maar gevat weesmeisje dat sterk bevriend raakt met een eenvoudige boerenknecht en en passant ook nog met een zwakbegaafde boerenzoon.

Vooral dankzij het aanstekelijke spel van de beide jonge protagonisten telt deze film over kameraadschap talloze prachtige scènes. Het dramatische verhaal, hier en daar doorspekt met humor, doet de rest. Het resulteert in een bijzonder mooie film, die je met een lekker gevoel achterlaat.

Complimenten i.h.b. voor de schalkse Sarah Juel Werner in de titelrol en voor regisseur Morten Køhlert. Zij hebben mij een heerlijk anderhalf uur bezorgd.