Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Cirio H. Santiago
Met onder meer: James Iglehart, Lada Edmund Jr. en Carol Speed
5,1 (210)
Plot Savage!
"Men call him Savage, women call him all the time."
Zuid-Amerikaanse rebellen ontvoeren een man. Hij raakt overtuigd van hun motieven en vecht samen met vrouwelijke commando's tegen de onderdrukkende regering.
Savage
Minister of Defense
China
Flores
Tonypulp
He's more than a man. He's a death machine!
Tadaammmm, de muziek begint te spelen en ik zit er alweer helemaal in. Een kick-ass neger, onsterfelijk, dodelijke precisie, een womanizer pur sang.. Blaxploitation tijd
Men call him Savage, women call him all the time.
Savage, neergezet door Inglehart (o.a enkele Russ Meyer films), is de donkere Rambo (i know, dat is jaren 80) en maait de legers van deze akelige tiran he-le-maal plat. Dit gebeurt met een hoop explosies en vliegende stuntmannen, veel klappertjes en stervende zwanen.
On the streets or on the sheets, he's a SAVAGE!
Under the sheets, tsja...geen uitbuiting betekent geen exploitation hé. Ook de vrouwen horen daar bij, met Carol Speed heb je iig geen gebrek aan zwarte rondingen. Savage met z'n big-ass gun in de ene hand en Carol in de ander... lekker door de bosjes lopend, wegduiken bij het zien van een jeep vol slachtvee, ja dit is cheesy
Men call him Savage, women call him all the time.
Ach, er zijn betere...er zijn mindere. Wat ik wel weet is dat ik weer eens heerlijk ben losgegaan in die sfeer, die muziek, die foute (gehaaste) productiewaarde en fijne cast. Alleen voor de ekte fans van de blaxploitation verteerbaar.
yeyo
Is deze ergens op dvd verkrijgbaar Jeroen? Ik zag er gisteren ook een fragment van in die filipino docu, maar ziet er erg obscuur uit.
Tonypulp
Ik heb gezocht maar zonder resultaat. Kon wel een (matig tot redelijke) link vinden, als je die wilt moet je maar even berichtje sturen!
djelle
Typische low budget actie à volonté van de peetvader der exclusieve rommelcinema Cirio H. Santiago, de Fillipijnse Albert Puyn zeg maar. Met meesterwerken als Eye of the Eagle, Equalizer 2000 en Caged Heat II: Stripped of Freedom zou men bijna vergeten dat de man toch ook wel één van de pioniers was in het zogeheten blaxploitationgenre en in de jaren '70 afkwam met explosieve titels als T.N.T. Jackson en deze compromisloos klinkende Savage!.
Savage slaat natuurlijk op de bijnaam van de zwarte held die hierin schittert en dat hij inderdaad niet de meest compromis-sluitende mens is kan u al na 5 minuten afleiden uit de bodycount. Helaas wist men blijkbaar ook op de montagetafel geen deftig compromis te maken om tot een goed lopend geheel te komen, gelukkig vooral buiten de actiescenes maar niettemin storend in het kijkproces.
Toch zitten er filmtechnisch ook wel geestige dingen in, zoals het gegil van een griet die in haar blote borsten hangt te bengelen aan een paal en overgaat naar een gillende explosie in een andere scene, of een gillende griet die een plets water in haar smoel krijgt en overgaat naar een kabbelend riviertje. Dat er voldoende naakte deernes inzitten hoef ik alvast niet meer te vertellen, maar het zijn bovenal ook stérke vrouwen die goed overwegkunnen met machete’s hetgeen voor leuke variatie zorgt in de talrijke geweldsmomenten.
Met Savage! mag u een boterham van oorvijgen, explosies en vooral heel veel wapengekletter verwachten, en dit op een bedje van funkmuziek, afrokapsels en vooral heel veel blote tieten. Met nog een vleugje meer creativiteit en een fatsoenlijker montage had het allemaal nog beter geweest, maar het weet zeker genoeg uit de kast te halen om een overwegend toffe filmervaring te bieden. Al moet het verstand hierbij natuurlijk wel compromisloos op nul gezet worden.
Tonypulp
Haha helemaal mee eens djelle, sommige jumpcuts ook
Met het gooien van een mes of wanneer dat mens overreden wordt..
Daar kijk ik 't stiekem ook wel voor, het heeft zoveel charme om dat simpel op te vangen. Het hoort er gewoon bij, ook al zien sommige dat als drogreden
inderdaad
. Ik lag trouwens plat bij de manier waarop met de camera Savage zijn benen gevolgd werden na die knock-out.
Regisseurs van dit soort films en aanverwanten -b-vermaak in het algemeen- worden toch wel veelal een beetje ondergewaardeerd vind ik, vaak komen ze toch wel met (cinematografisch) interessante idëeen of mooi gemaakte dingen af (Enzo G. Castellari is ook zo'n voorbeeld).
Tarantino is trouwens groot fan van Santiago.
yeyo
Die Santiago lijkt me ook een held. Firecracker o.a. wil ik zeker zien. Een label als Severin, Synapse of Mondo Macabro zou 'ns een aantal van z'n films moeten uitbrengen.
djelle
Vind ik ook. Beetje het probleem met de nieuwe formats, vroeger vond je quasi alles op VHS. Maar op DVD of laat staan Blu Ray durft men de meeste oudere 'pulp' niet meer uitbrengen helaas...
Tonypulp
Is doodzonde, ik zie dit soort filmpjes érg graag terug in m'n kast. Is de markt nou echt zo klein
?
yeyo
Er zijn wel bedrijven die zich bezighouden met dit soort sleaze op dvd uit te brengen, maar soms zijn de originele prints beschadigd of onvindbaar.
Uzza_Sparta
Deze film zou ik graag een keer willen zien. Kwam het tegen op een lijst van Blaxploitation films op IMDB (een sort top 120), en gek genoeg had deze film op de 38ste plek een van de hoogste IMDB scores, en was ook een van 3 of 4 films in die lijst dat boven de 7 kwam
top score was dan In The Heat Of The Night, maar deze had wel een 7.2

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song