• 9.370.364 stemmen

Geregisseerd door: Ziya Öztan

Met onder meer: Meltem Cumbul en Tarık Akan

Gesproken taal: Turks

Plot Abdülhamit Düserken

Gebaseerd op de roman van Nahid Sirri Örik 'The Decline of Sultan Abdulhamid", die de periode 1908-1909 in de Turkse geschiedenis behandelt. In deze twee jaar, omschreven als de Tweede Constitutionele periode, heeft het Ottomaanse Rijk een grote en moeizame transformatie doorgemaakt, met gevolgen voor het hele rijk. Dit liefdesverhaal speelt zich af rondom het ontstaan van dit wetsvoorstel plus de hele politieke ontwikkeling daarna, die uiteindelijk zou leiden tot de val van de sultan. Majoor Sefik, succesvol officier, voorvechter van de democratie in het Ottomaanse Rijk en lid van het Comité voor Progressie en Eenheid, wordt niet alleen verliefd op de dochter van een minister, maar ook op de macht.

Mahmut Şevket Paşa

Kamil Paşa

Ayşe Sultan

avatar van Anatolia

Anatolia

Redelijke film. Verveelde niet echt plus het gaat over een onderwerp waar ik me zeer voor interesseer.

Maar weer die vervelende kop van Meltem Cumbul ertussen :s.

Leuk klein rolletje voor Müjdat Gezen tussendoor.

3 of 3,5?

Hm... Doe maar 3,5*.

avatar van Justice4All

Justice4All

Anatolia schreef:

Maar weer die vervelende kop van Meltem Cumbul ertussen :s.

Leuk klein rolletje voor Müjdat Gezen tussendoor.

3 of 3,5?

Hm... Doe maar 3,5*.

En dan veranderde je je sterretje in 2?!

Waarom????