• 9.372.586 stemmen

Vendetta for the Saint (1968)

Misdaad / Drama | 94 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Jim O'Connolly

Met onder meer: Roger Moore, Ian Hendry, George Pastell

Plot Vendetta for the Saint

Simon Templar ziet in een bar in Napels hoe twee mannen met elkaar twisten. Als hij de volgende morgen in de krant dat één van die mannen is vermoord, verdenkt hij de ander.

avatar van thunderball

thunderball

Dit vond ik in mijn tienertijd al tijd een te gekke film. Mijn vader had hem opgenomen op zo'n oude video, een groot bakbeest nog voor de videosystemen, V2000, Betamax en VHS er waren.

We zien ook al wat typische Moore 007 trekjes in wording:

wanneer hij in een bus zit en door de mafia achtervolgd wordt zwaait hij ze spottend en lachend toe. ok: het spottende knikje in Spy en FYEO is iets subtieler, maar toch!

Leuke film en gave Saintmuziek.

avatar van dionj

dionj

Deze film is ook via Bol.com te koop!

avatar van thunderball

thunderball

dionj schreef:

Deze film is ook via Bol.com te koop!

Ja, klopt! Ik heb hem een maand of wat geleden aangeschaft. Zeker de moeite waard wanneer je Moore goed vindt en van de Saint houdt. Groet.

avatar van Helgoned

Helgoned

Prima film, 4*. Een spannende en meer cynische aflevering van 90 minuten van The Saint. Hij komt in aanraking met de maffia en dat betekent nogal wat. Prima gastrol van Ian Hendry. De Nederlandse Dvd is een prima uitgave met scherp beeld, inderdaad nog steeds via bol te koop.