• 9.370.364 stemmen

Genre: Actie

Geregisseerd door: Art Camacho

Met onder meer: Gary Daniels, Gregory McKinney en Thomas Kopache

Plot Recoil

Detective Ray Morgan doodt per ongeluk de zoon van een machtige maffiabaas. Binnen maffiakringen wordt Ray meteen doelwit nummer één. Wat echter niemand weet, is dat de huurmoordenaar die wordt uitgestuurd de dood van Morgans vrouw en kinderen op zijn geweten heeft. Morgan zint op wraak en is van plan zich door niets of niemand te laten stoppen.

Det. Ray Morgan

Vincent Sloan

Father Navarra

avatar van djelle

djelle

Prima actiefilm. Een van de beste met de amusante actiefiguur Gary Daniels. Weinig origineel maar boeiend uitgewerkt (wraak)verhaal vol spectaculaire auto-achtervolgingen (die achtervolging met tientallen politiewagens was adembenemend!), mooie stunts, ontploffingen, vechtpartijtjes, onnodig naakt en een hele reeks vuurgevechten. Heerlijk. De soms wat cartoonesque tegenstanders zorgen hier ook weer voor een erg leuke meerwaarde.

avatar van Ibrahim

Ibrahim

Een van de betere b-action film... acties zien er goed uit...

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Inderdaad, een heerlijke old-school B-filmpje. Beginnend met een bankoverval gevolgt door een spectaculaire schietpartij ala Heat. Met talloze kogelregens en ondploffingen, gevolgt door een achtervolging met een brommer vs 10tallen politieauto's met een boel ondploffingen... Hoe goed wil je een film beginnen? Gewoon heerlijk om te zien. Gary Daniels acteerd dan nog niet al te best maar dat kan hem en mij natuurlijk niks schelen. Hij laat wel iets leuks zien en je kijkt zijn films zowiezo niet voor het verhaal maar voor de gevechtskunsten en de explosies met links wat biertjes en rechts chips.

Gewoon een prima actiefilmpje. Ik heb gehoort dat Rage van hem ook een coole actiefilm was. Die moet ik ook eens snel op de kop zien te tikken. Actieliefhebbers moeten deze film toch eens checken.

avatar van sylphil

sylphil

Nou, sorry hoor, ik heb zeker een andere film gezien,

: /

alles is echt zo nep aan deze film, heb het laatste stuk maar op FFWD gekeken.

Er zijn in dit genre zoveel betere films als deze, dat je deze maar moet laten liggen.

avatar van Syko

Syko

Idd

avatar van bossie40

bossie40

Over deze film wil ik toch even wat zeggen.

Dat mensen hier meer als een 0.5 ster voor over hebben snap ik niet.

Deze staat met stip in mijn top 5 van domste film's ooit. Wat een onzin is dit.

Ze schieten wel 40 keer met een revolver waar maar 6 patronen in zitten zonder te herladen.

Een auto word van achter in elkaar gereden en is dan weer stuk en dan ineens weer heel.

Ik heb hier met 3 man naar zitten kijken en we moesten alledrie lachen om hoe slecht deze film was.

Je kan in het begin meteen al zien dat dit niks wordt.

avatar van djelle

djelle

bossie40 schreef:

Huh? In welke scene was dat?

En in elke film zitten wel continuiteitsfouten hoor, op 1 of 2 zo'n momenten kan je toch geen ganse film afrekenen (de meeste mensen merken dat soort zaken zelfs niet eens op)? Kijk maar eens hoeveel fouten er wel niet zitten in jou 5-sterren film The Shawshank Redemption. Daar gaat het toch niet om? Je moet het in z'n volledige plaatje zien. Dit hier is gewoon een lekkere non-stop actierit. Niet foutloos wellicht, maar wel spectaculair en onderhoudend.

avatar van Lennert

Lennert

Eens met Djelle, het 40 keer een revolver schieten zonder te herladen was niet terug te vinden, er waren genoeg pauzes te vinden of men liet duidelijk in beeld zien dat er werd herladen.

De spectaculaire openingsachtervolging zette de toon al meteen goed voor een actiefilm die, indien hij in de jaren 80 zou zijn uitgekomen, best een kaskraker had kunnen zijn. De achtervolgingen en explosies ogen zeer professioneel, het verhaal is simpel, maar doeltreffend en de actie scenes zitten kunstig in elkaar (precies op het juiste moment slow-motion, high kicks die goed in beeld gebracht worden etc.)

Nu ben ik niet heel erg bekend met Gary Daniels als acteur (ken hem alleen uit Submerged), maar na deze film wil ik zeker meer van hem aanschaffen: hij heeft duidelijk de skills van een getraind martial-artist (of in dit geval kickboxer) en absoluut de uitstraling van een actieheld (geloofwaardig bij het in elkaar schoppen en charmant op een vreemde manier). Dat men in de film totaal geen melding maakt van het feit dat hij over deze vaardigheden beschikt zal me aan mn reet roesten.

Recoil is een perfecte macho-actiefilm zoals ze meer gemaakt zouden mogen worden. Een absolute aanrader voor een avond pretentieloos vermaak.

avatar van MNV2

MNV2

Een film die hier en daar wat goedkoop aanvoelt mede door de zwakke acteerprestaties en dan doel ik ook op Gary Daniels die weer de zoveelste hollywood-actieheld wilt zijn maar niet de uitstraling heeft. Voor de rest vind ik de stunts en de gevechten hier en daar ook wat nep overkomen. Duidelijk een low-budget actiefilm die niet echt een aanrader is om te zien.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Herziening. Blijft nog steeds heerlijk hersenloos b-actie vermaak waarin Daniels helemaal los gaat. Van shootouts tot martial arts, over de top, maar nog steeds zeer vermakelijk.